Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Hózápor és eső hullik majd a dubaji Európa-szigetek utcáin
2014. január 23.

Dubajban 2016-ra elkészülnek az Európa szigetek. Stockholmtól Rómáig, Párizstól Szentpétervárig be lehet majd barangolni az egész öreg kontinenst gyalog. És hogy a feeling teljes legyen, időről időre eső vagy hózápor zúdul majd a nyakunkba - írja a Keletport.hu.

A nem most indult projektet a gazdasági válság lelassította. De két év múlva átadják a mini Európát a dubaji mesterséges szigetvilágban.

Az Európa szíve hat szigetet foglal majd el. A szigeteken az európai építészet és életstílus inspirálta villák, szállodák és piacok lesznek. Hó és esőáztatta utcák teszik teljessé az élményt. Arról egyelőre nem sikerült részleteket megtudni, hogy ezt hogyan fogják megoldani. A projekt mögött álló német ingatlanfejlesztő cég, a Kleindienst Group vezérigazgatója. Josef Kleindienst csak annyit mond, hogy abszolút új német technológiával oldják meg a dolgot.

Már 600 tonna építőanyagot és felszerelést vittek a szárazföldről a szigetekre, de mielőtt megkezdődik az építkezés, vibrációs tömörítéssel erősítik meg a talajt. Egyre több befektető száll be, a dubaji fejlesztő pedig pontonhidat építene a szállítás, és így a munka meggyorsítására.

A hat európai szigetből a legnagyobb a "kontinens" lesz, osztrák, olasz, spanyol, német és francia épületekkel és kulturális örökséggel. A kisebb szigeteket Monaco, Svédország, Svájc és az orosz Szentpétervár ihlette. A beruházó Európa minden résznek egyedi hangulatát ígéri. Például Monaco a francia riviéra eleganciáját és gazdagságát mutatja majd, fenséges modern villáival és luxusjachtjaival. Svédország pedig egy régi piacét, amelyet a híres stockholmi Saluhall mintájára építenek fel. A hat szigeten jelen lesznek a nagy szállodaláncok is.

És, hogy mi se maradjunk ki ebből a dubaji Európából: a mindezt megvalósító cég Ausztriából és Magyarországról indult, és 2003-ban jutott el a Közel-Keletre.

forrás: www.turizmusonline.hu