Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Mindenféle Mikulás
2013. december 06.

Ahány nép, annyi szokás. A Mikulás ünnep világszerte óriási népszerűségnek örvend, mégis eltérőek a szokások. Amíg Európa legtöbb vallásos országában az a jól bevált szokás, hogy a kipucolt csizmákba hoz ajándékot, addig az Angoloknál és az amerikai kontinensen élőknél, a kéményen lecsúszva érkezik, és a kandalló felett lógó zoknikba pakolja ajándékait. Ott hagyománya van annak is, hogy a télapónak tejet és kekszet kell kinn hagyni az asztalon, a fáradozásai miatt.

Más nemzetek gyermekei pedig úgy hiszik, hogy még a karácsonyfát is a Mikulás hozza, mert náluk ez a mese terjedt el.

Északon és a Skandináv vidékeken pedig rénszarvasszánnal közlekedik a mikulás. Itt él amúgy, a világ leghíresebb és legöregebb Mikulása a finn, "Jouluppuk"is, aki csodálatos és varázslatos mesebirodalma közepette, minden évben rengeteg látogatót fogad, a világ minden országából.

Elterjedt szokás az is, hogy napjainkban különféle nagyáruházaknak, cégeknek saját mikulása van, aki rendszeresen fogadja a gyerekeket, felveszi a kívánságukat és egyéb meglepetésekkel szolgál nekik. Az biztos, hogy december 6-a, a Mikulás ünnepe, az egyik legkedvesebb és legszerethetőbb ünnep a világon.

forrás: www.bien.hu , további info: http://www.bien.hu