Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Hungarikum lett Puskás Ferenc, a gyulai kolbász és a szikvíz
2013. november 29.

Puskás Ferenc életműve, Kassai Lajos íjászművészete, a gyulai kolbász, a szikvíz és a magyar operett is felkerült a hungarikumok listájára.

A Hungarikum Bizottság az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban tartotta legutóbbi ülését, amelyen a testület döntött arról, hogy mely újabb nemzeti érték viselhesse a hungarikum címet és logót.

Az eddigi hungarikumok:
  • 1. Pálinka
  • 2. Törkölypálinka
  • 3. Csabai kolbász vagy Csabai vastagkolbász
  • 4. Magyarországi Tokaji borvidéken előállított Tokaji aszú
  • 5. Hízott libából előállított termékek
  • 6. Béres csepp és Béres Csepp Extra
  • 7. A táncház módszer mint a szellemi kulturális örökség átörökítésének magyar
  • 8.Mohácsi busójárás, maszkos télűző szokás modellje
  • 9. Solymászat, mint élő emberi örökség
  • 10. A Matyó népművészet - egy hagyományos közösség hímzéskultúrája
  • 11. Budapest - a Duna-partok, a Budai Várnegyed és az Andrássy út
  • 12. Hollókő ófalu és környezete
  • 13. Az Ezeréves Pannonhalmi Bencés Főapátság és természeti környezete
  • 14. Hortobágyi Nemzeti Park - a Puszta
  • 15. Pécs (Sopianae) ókeresztény temetője
  • 16. Fertő / Neusiedlersee kultúrtáj
  • 17. A Tokaji történelmi borvidék kultúrtája
  • 18. Herendi porcelán
  • 19. Az Aggteleki-karszt és a Szlovák-karszt barlangjai
  • 20. Karcagi birkapörkölt


forrás: www.turizmusonline.hu