Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Karácsonyi soft opening
2013. november 29.

November 27-én, Budapesten, a Vörösmarty téren, minden különösebb hírverés nélkül megnyílt a Karácsonyi Vásár.

Az esemény - amelyet a szállodák és az utazási irodák vendégcsalogatónak szánnak, s beépítenek a programokba - így is késve nyílt meg, az eredetileg beharangozott november 15-éhez képest. Mint emlékezetes, néhány hete a szakma nehezményezte, hogy hidegzuhanyként érte őket a hír, miszerint, idén később nyit - november 15. helyett csak 29-én -, és korábban zár - december 31. helyett már 24-én - a Vörösmarty-téri Karácsonyi Vásár.

Ehhez képest a budapestino.hu weboldalon az olvasható, hogy november 27. és december 31. között a vásár idén is megtölti a teret, magyar kézműves bemutató és vásár, hagyományos ételek és italok, illetve két színpadon kulturális programok várják a látogatókat. Így legalább a pesszimista hírhez képest két nappal előbb nyílik és a két ünnep között megmarad a vásár - remélhetőleg.

Az eset kapcsán, egy november eleji, fővárosi egyeztető fórumon a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ képviseletében Bán Teodóra igazgató sajnálatát fejezte ki, hogy a Karácsonyi Vásár időtartamát a BFTK számára is váratlanul korlátozta az V. kerületi jegyző, egy, évekkel ezelőtt született, de korábban soha figyelembe nem vett kormányrendeletre hivatkozva. A BFTK ügyvezetője ígéretet tett arra, hogy a 2014. évi Karácsonyi Vásár előkészítésekor igyekeznek orvosolni ezt a problémát.

forrás: Turizmus.com