Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Miért érdemesebb utazásközvetítői irodához fordulni, ha utazni szeretnénk?
2013. november 22.

Hogy mindenki tisztában legyen a fogalmakkal, először elmagyarázom mi a különbség az utazásszervező és az utazásközvetítő utazási iroda között:

Az utazásszervező iroda az, aki saját maga szervezi meg a teljes utazásunkat. Egy nyaralás esetén pl. ő áll kapcsolatban a külföldi partnerekkel, szálláshelyekkel, ő foglalja a repülőjegyünket és az ő idegenvezetőjük fog rólunk nyaralásunk alatt gondoskodni. Egyszóval az Ő szolgáltatásait/termékét vesszük igénybe, amennyiben közvetlenül az utazásszervező irodánál foglalunk.

Az utazásközvetítő iroda pedig az, aki az utazásszervező iroda által leszervezett komplett vagy rész utazásokat közvetíti, tehát tovább értékesíti utasainak. Egy nyaralás esetén pl. ő az aki a kész utazást tovább értékesíti az utasnak és a többiért az utazásszervező iroda felel.
Fontos, hogy az utazás ára és a teljes tartalma mindkét esetben megegyezik, tehát sem olcsóbb sem drágább és nem is jobb és nem is rosszabb bárhol is foglaljuk azt.

Akkor még is miért érdemesebb utazásközvetítőt választani? Remélhetőleg most sok kolléga nem fog felháborodni, de egy logikus irányból közelítem meg a választ.

Az utazásszervező iroda érdeke, hogy az utas a lehető legjobbat kapja a saját szervezésű utazásaiból az iroda saját feltételei alapján (ár, programok, időpont stb.) Így lehet, hogy néha kompromisszumokat kell kötnünk az utazásunk érdekében. Pl. Ha 3 nappal korábban szerettük volna indulni, vagy ha olyan programon akartunk volna részt venni, amit az iroda nem szervez a nyaralás alatt.

Azonban, ha egy utazásközvetítő irodát választunk, aki a legtöbb típusú (nyaralás, körutazás, városlátogatás, hajóút, stb.) utazásszervező irodával kapcsolatban van, akkor a legrugalmasabb megoldások közül fogunk tudni válogatni . Az utazásközvetítők mindig igyekeznek mindenki ajánlatáról a legtöbb információt begyűjteni. Más kollégákkal együtt, szakmai utazások alatt bejárják a szállodákat, kipróbálják a programokat és mindent megnéznek amit csak lehet, hogy az utasoknak a lehető legpontosabb tájékoztatást adják. Ők azok akik a legtöbb utazásszervező ajánlatát párhuzamba tudják állítani, és mindig az utas igényei alapján a legjobb és legpontosabb utazást ajánlani.

Összességében az utazás minősége és ára mind az utazásszervező irodánál, mind pedig az utazásközvetítő irodánál megegyezik. Mindkét esetben maximális tudásanyaggal felkészült kollégák segítik és tájékoztatják az utasokat. Az utazásközvetítő azonban kevésbé elfogultan és nagyobb kínálatot tud bemutatni az utazni vágyóknak.

De végül a szálak összeérnek:
Az Utas befizet az Utazásközvetítőnél egy Utazásszervező útjára! :) Szerintem így jár mindenki a legjobban!
/Ezt már néhány utazásszervező is így gondolja/

forrás: Kreatur.hu