Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Márton napi étel
2013. november 08.

Pikáns libacomb


Hozzávalók:

4 libacomb
10 dkg aszalt szilva
2 jonatán alma
1 evőkanál paradicsompüré

bors
szegfűszeg

Elkészítése:

Az aszalt szilvát szegfűszeges - ízlés szerint cukros - vízben megfőzzük. Lecsöpögtetjük, kimagozzuk és összekeverjük a meghámozott, lereszelt almával. A libacombok bőrét késsel óvatosan fellazítjuk, az így nyert üregbe dugdossuk a gyümölcsöt. A húst sózzuk, borsozzuk és tepsibe fektetjük. Kevés vizet aláöntve, sütőben pirosra sütjük. A keletkező pecsenyelével gyakran locsolgatjuk. Ha megsült, a húst kivesszük, a pecsenyelevet paradicsompürével elkeverjük, kevés húslevest aláöntünk és felforraljuk. A húst a mártással leöntve tálaljuk. Párolt rizzsel körítjük.

forrás: www.balatonborgaleria.hu , további info: http://balatonborgaleria.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Magyarország