Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Megnyitott a világ legnagyobb repülőtere
2013. november 05.

Október végén nyitott meg Dubaj második repülőtere, az Al Maktoum Nemzetközi Repülőtér, amely várhatóan a világ legnagyobb légikikötőjévé válik majd.

A kezdetekben a repülőtér várhatóan évi 5 millió utast fog kiszolgálni, a tervek szerint azonban 2030-ra, az mind öt kifutópálya megnyitásával, 160 millió utas fog megfordulni itt egy évben. A repülőtér várhatóan tehermentesíti majd a Dubai International repteret, amely a tavalyi évben 57 millió utast fogadott. Manapság egyre több légi utas érinti Dubajt és ez a szám a jövőben várhatóan tovább emelkedik majd, írja az FTNews. Ez földrajzi elhelyezkedésének is köszönhető: a világ populációjának egyharmada négyórás, kétharmada nyolcórás utazással érheti el a várost, amely a Közel-Kelet leglátogatottabb úti célja és a világ hetedik legnépszerűbb városa. Dubaj és környéke a tavalyi évben 10 millió turistát fogadott.

Az új repülőtér első menetrend szerinti járata a Wizz Air Budapestről induló járata volt. A megnyitó ünnepséghez csatlakozott a kuvaiti Jazeera Airways is. December 8-tól ide száll le a Gulf Air is.

forrás: www.turizmusonline.hu , további info: http://www.turizmusonline.hu