Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Jégben, madárfészekben, sörös dobozban - avagy a világ legkülönlegesebb szállodái
2013. augusztus 22.

Gyerekként hányszor álmodoztunk arról, hogy de jó lenne egy jégpalotában vagy akár egy homokvárban álomra hajtani a fejünket! Nos, néhány kreatív építésznek hála, ma már számtalan olyan hotel várja az extravagancia kedvelőit, ahol valóra válnak ezek az álmaink, sőt!

Jégből vagyok...

...de felolvadok, mikor vége a szezonnak. Legalábbis ez igaz a kanadai Hotel de Glace-re, amelynek jégfalai minden év januárja és áprilisa között várják a fagybarát vendégeket. A tavasz első sugarainál azonban a szálloda olvadásnak indul, így minden évben újabb formájúra faragják a kristályos csodát. Itt ugyanis minden, a dísztárgyaktól kezdve az ágyakig minden jégből és hóból készül. Így talán nem is csoda, hogy az átlaghőmérséklet -5 °C környékén tanyázik.

Gyermekfejjel homokvárat építettem én...

Valószínű, hogy az Egyesült Királyságbeli Weymouth-ban nem fújja mindenki kívülről az Apostol együttes slágerét, hiszen itt nem csak gyermekfejjel épülnek homokvárak. A Sandcastle Hotel ugyanis egy hatalmas homokvár bástyákkal, zászlókkal, vizesárokkal. De tető nélkül. Így az ide látogatók elalvás előtt még homokágyukban fekve szemlélhetik a csillagos eget a fejük felett. Az ötlet annyira népszerű volt, hogy azóta már a világ több táján is épült a Weymouth-ihoz hasonló homokvár-szálló.

Mint a mókus fenn a fán...

...a szállóvendég oly vidám, ha a kanadai Free Spirit Spheres-be csekkol be pár éjszakára. Hotelszobája ugyanis a magasban, a fák között, egy hatalmas gömbben található, ami ugyan kívülről egy óriási szemre hasonlít, de a lakrészbe betérve egy kényelmes erdei lak fogadja a fizető vendégeket.

Hasonló elgondolással épült a svéd Treehotel is, melynek mind az öt különféle "lakosztálya" a magasban, fák között található. Foglalhatunk szobát a tükörfalú kockában, azaz a Mirrorcube-ban, a Madárfészekben, de az űrszerelmesek választhatják az UFO-t is.

Sok jó kis helyen is elfér

De még milyen kicsi helyen is! Tokióban a Capsule Inn Akibaharában például 169-en húzhatják meg magukat egy fejenként 2 m2- es hotelszoba-kapszulában. Talán nem meglepő módon, az ilyen szállásformát tényleg csak egy gyors alvásra veszik igénybe a vendégek, de mivel a tulajdonosok fő szempontja a helykihasználás volt, senki nem bánja.

Bezzeg a dán Lake Skanderborgban! A Can Sleep hotelkomplexum tulajdonosai a helytakarékosságot a dizájnnal ötvözték, így a vendégek egy-egy hatalmas sörös dobozba költözhetnek be. A szálló sajnos nem látogatható egész évben, csak a nyári zenei fesztiválok idején tartanak nyitva, de olyankor természetesen nincsenek híján se vendégnek, se sörnek!

Víz alatti világ

A tenger szerelmeseinek válhat kedvenc szállóhelyévé a Maldív-szigeteki Conrad Maldives Rangali Island Resort. A luxushotel nagy része, például az étterem és a lakószobák a kéklő óceán alatt találhatóak. Így pedig könnyen előfordulhat, hogy mielőtt elszenderednénk, még egy cápa kukucskál be hozzánk az üvegezett mennyezeten keresztül.

Extrém szálláshelyekben tehát nincs hiány, mindenki megtalálhatja köztük a kedvére valót!

forrás: pozitivnap.hu