Baklava
2013. július 13.
Képgaléria - Baklava
Hozzávalók:
A sziruphoz:
A töltelékhez:
A tésztához:
Elkészítés:
A fügét apró kockákra vágom, egy edénybe helyezem, hozzáadom a mazsolát és rummal, vagy rumaromával leöntöm és hagyom benne, hogy felszívják a rumot.
A szirup hozzávalóit egy edénybe helyezem és összefőzöm. A sütőt előmelegítem 180 fokra (első-felső).
A szezámmagot teflon serpenyőben zsiradék nélkül egy picit megpirítom.
A töltelék hozzávalóit egy edénybe és összekeverem.
A tepsit kivajazom, belehelyezem a réteslapot, megkenem olvasztott vajjal, vagy margarinnal, erre jön egy újabb lap, azt is megkenem, erre megy egy következő lap azt is megkenem, jön rá a következő azt is megkenem és szórok rá a töltelékből. Erre megy megint egy lap, rá vaj, újabb lap, vaj, újabb lap vaj, töltelék és ez megy míg az egészet be nem fejezzük. A tetejét vajjal megkenem, felkockázom, minden kocka tetejére vagy diódarabot, vagy szegfűszeget helyezek, én diót helyeztem és ment a sütőbe. A középső helyre tettem a sütőbe és egy órán át sütöttem.
Kivettem a sütőből és leöntöttem a kihűlt sziruppal.
forrás: www.nagyutazas.hu , szerző: Márton Attila
A sziruphoz:
- 1 bögre cukor
- 1,5 bögre víz
- 0,5 bögre méz
- 1 citrom reszelt héja
- ½ citrom leve
- 1 fahéj (egész)
A töltelékhez:
- 1,5 bögre darált dió
- 8 db aszalt füge
- ½ bögre szezámmag
- 1 evőkanál cukor
- 1 kiskanál őrölt fahéj
- 1 kiskanál őrölt szegfűszeg
- 1 rumaroma
A tésztához:
- 16 db réteslap
- 20 dkg vaj, vagy margarin
Elkészítés:
A fügét apró kockákra vágom, egy edénybe helyezem, hozzáadom a mazsolát és rummal, vagy rumaromával leöntöm és hagyom benne, hogy felszívják a rumot.
A szirup hozzávalóit egy edénybe helyezem és összefőzöm. A sütőt előmelegítem 180 fokra (első-felső).
A szezámmagot teflon serpenyőben zsiradék nélkül egy picit megpirítom.
A töltelék hozzávalóit egy edénybe és összekeverem.
A tepsit kivajazom, belehelyezem a réteslapot, megkenem olvasztott vajjal, vagy margarinnal, erre jön egy újabb lap, azt is megkenem, erre megy egy következő lap azt is megkenem, jön rá a következő azt is megkenem és szórok rá a töltelékből. Erre megy megint egy lap, rá vaj, újabb lap, vaj, újabb lap vaj, töltelék és ez megy míg az egészet be nem fejezzük. A tetejét vajjal megkenem, felkockázom, minden kocka tetejére vagy diódarabot, vagy szegfűszeget helyezek, én diót helyeztem és ment a sütőbe. A középső helyre tettem a sütőbe és egy órán át sütöttem.
Kivettem a sütőből és leöntöttem a kihűlt sziruppal.
forrás: www.nagyutazas.hu , szerző: Márton Attila
Kapcsolódó linkek
Ide utaznék! |
Görögország |
kapcsolódó ország
Görögország
- Valutaváltó
- Üzemanyagárak
- Iránytű
- EURÓPA ÁZSIA AFRIKA ÉSZAK-AMERIKA DÉL-AMERIKA AUSZTRÁLIA ÉS ÓCEÁNIA ANTARKTISZ
- Hasznos információk
- Útiokmányok Pénzügyek Utazás előtt... Biztosítás Kommunikáció Utazás gépkocsival Utazás repülővel Utazás vonattal
- Utazók sarka
- Útitárs kereső Fórum Repülőjegy börze Útifotó 2000
magazin
NagyUtazás.hu
Több, mint 50 megbízható utazásszervező kínálata egy helyen.