Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Európába jön a világ legnagyobb óceánjárója
2013. április 10.

A világ legnagyobb óceánjárója, az Oasis of the Seas 2014-ben egy rövid őszi szezonra Európába érkezik.

A Royal Caribbean International bejelentette, hogy a világ legnagyobb és leginnovatívabb óceánjárója, az Oasis of the Seas 2014-ben egy rövid őszi szezonra Európába érkezik. A különleges hajóóriás 2014-es európai szezonja 2013. április 11-től foglalható.

Az Oasis of the Seas vendégei a hajó európai tartózkodása alatt az atlanti-óceáni és nyugat-mediterrán partvidék kincseit fedezhetik fel, emellett pedig természetesen élvezhetik az Oasis osztály pazar szolgáltatásait a hajó hét körzetre osztott közösségi terében: kipróbálhatják például a 82 láb hosszan futó drótkötélpályát, a kézzel faragott körhintát, megcsodálhatják a három emelet között lebegő Rising Tide bárt, élvezhetik a Broadway musicaleket, az AquaTheatre látványos produkcióit és a több mint 12000 élő fának és növénynek otthont adó Central Parkot.

A hajótársaság díjnyertes családi programsora szintén remek garancia arra, hogy minden generáció, a család minden tagja felejthetetlen élményeket szerezzen a luxus-óceánjáró fedélzetén.

A két transzatlanti hajóút alkalmával az Oasis of the Seas utasai számára elérhető lesz a hajóóriás minden egyedi, innovatív szolgáltatása és létesítménye, minden fedélzeti szórakoztató program és étkezési alternatíva. Sőt, ezeken az útvonalakon a Quantum osztály világából is ízelítőt kapnak a vendégek, plusz olyan különleges programokon is részt vehetnek majd, amelyek felnagyítják, fokozzák az Oasis osztály kínálta élményt.

2014. szeptember 1-jén egy 12 éjszakás, keletnek tartó hajóút indul a luxus-óceánjáró Port Everglades-i (Fort Lauderdale, Florida, USA) bázisáról Barcelonába, egy 13 éjszakás, október 14-én induló, nyugati irányban haladó transzatlanti hajóút pedig Rotterdamból (Hollandia) Port Everglades-be tart majd. A nyugatnak tartó transzatlanti hajóútra október 15-én Southamptonból is lehet csatlakozni.

A világhírű hajó három európai útvonalon is közlekedik majd. A nyaralók két körút közül választhatnak: az egyik egy 5 éjszakás, Barcelonából induló nyugat-mediterrán útvonal, a másik egy 7 éjszakás hajóút Barcelonától Rotterdamig. Utóbbi végén az Oasis of the Seas szárazdokkba vonul rutinjellegű karbantartásra a Képpel Verolme hajógyárban.

Ezenkívül augusztus 30-án egy 2 éjszakás, Bahama-szigeteket érintő körút, október 27-én pedig egy 5 éjszakás nyugat-európai körút indul, mindkettő Port Everglades-ből és az egyik megnyitja, a másik pedig úgyszólván bezárja az Oasis of the Seas rövid 2014-es európai szezonját.

A 2009 decemberében vízre bocsátott Oasist tengerre kitalált építészeti csodaként harangozták be, olyan csodahajóként, amelynek 16 fedélzeti szintje van, 225.282 bruttó regisztertonna a súlya, és a vendégkapacitása kétágyas elhelyezés mellett 5.400 fő.

Az Oasis of the Seas az első óceánjáró, amelynek a fedélzetén megvalósult a hajótársaság hét, tematikusan elkülönülő körzetre osztott hajótér-koncepciója is a Central Parkkal, Boardwalkkal, Royal Promenade sétálóutcával, medencerésszel és sportzónával, Vitality at Sea Spa wellness-részleggel és fitneszcentrummal, szórakoztatóközponttal és ifjúsági zónával.

forrás: www.turizmusonline.hu , további info: http://www.turizmusonline.hu