Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Kis falu nagy világvége-trükkje
2012. december 19.

Vajon komolyan elhiszik-e a kétszáz lelkes, kis francia faluban, hogy az idén december 21-én bekövetkező világvége csak náluk, Bugarach-ban élhető túl, vagy ez csupán egy turistacsalogató reklámfogás?

Al Ghaoui Hesna, az MTVA szerkesztő riportere kérdezte a falusiakat, s a Kossuth Rádió műsorában mesélt az ott tapasztaltakról. Elmondta, abban általában hisznek a falubeliek, hogy Bugarach különleges hely, a falu fölött magasodó hegynek sokan mágikus erőt tulajdonítanak. Vannak, akik UFO-kat is látnak, ezekről a jelenségekről számos videót a Youtube-ra is feltöltöttek.

Al Ghaoui Hesna találkozott olyan lakóval is, aki attól tart, hogy a hegy körül történik majd valami. A hegy gyomrában ugyanis több óriásbarlang van, s arról is hallani híreszteléseket, hogy a hadsereg kísérletezik ott valamivel, s a kormány csak azért akar szélmalmot építeni a hegy tetejére, hogy ezzel terelje el a lakók figyelmét.

Azt már a falubeliek sem tudják, honnan ered a legenda, hogy december 21-én világvége lesz, amelyet csak náluk lehet túlélni. Egy biztos, rengetegen zarándokolnak Bugarachba a világ minden részéről, s töltenek el ott hónapokat vagy éveket, mert úgy érzik, olyan energiák vannak a régióban, amelyeket sehol máshol nem lehet megtapasztalni. A falusiak attól tartanak, december 21-én furcsa csoportok, vagy akár tömeges öngyilkosságra készülő szekták is megjelenhetnek. Emiatt már a hadsereget is mozgósították, s elkezdték a hegyről elzavarni az ott táborozókat.

A falu lakói a legendában ugyan nem hisznek, sokkal inkább azt gondolják, valamiféle fordulópontot hoz majd december 21-e. A világ, a fogyasztói társadalom ugyanis szerintük nagyon rossz irányba halad, s abban bíznak, az emberiség sokkal természetesebb, természetközelibb életet kezd majd el élni. A legesélyesebb forgatókönyv azonban az, hogy a sok hírverésnek köszönhetően hosszú távon kedvelt turisztikai célponttá, kirándulóhellyé válik Bugarach.

Al Ghaoui Hesna a világvége témát nemcsak Bugarachban járta körül, forgatott Amerikában is, ahol egyesek milliárdos üzletet csinálnak a világvége hisztériából. Egy egykori, magánkézbe került hidegháborús rakétasilóban például több tíz méter mélyen a föld alatt építettek fel luxusbunkert azoknak, akik biztonságban szeretnék túlélni a világvégét, de már olyan bunkereket is lehet vásárolni, melyeket az emberek a saját kertjükbe is beáshatnak.

forrás: pozitivnap.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Franciaország