Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

A legizgalmasabb úti célok
2012. november 27.

A Lonley Planet ismét összeállította a jövő év tíz legszebb és izgalmasabb úti célját. Hova kell mindenképpen elzarándokolnunk 2013-ban? Korzikától Nepálig lesz miből szemezgetnünk, csak bírjuk szusszal és zsebpénzzel.

Korzika (Franciaország)

A francia mediterrán sziget nem mással csábítja az utazókat, mint a 2013. június 29-én, századik alkalommal megrendezett Tour de Franc világhírű kerékpárversennyel. De azért ne feledkezzük meg a kerekezés közben mellettünk elszáguldó csodaszép tájról, illetve az UNESCO Világörökségi Listán szereplő Scandola természetvédelmi területről sem. Valamint arról a 180 kilométer hosszú túraútvonalról melyen az egész szigetet körbe lehet sétálni. Megerőltető de megéri.
A Negev sivatag (Izrael)

Évtizedeken keresztül a Negevre nem tekintettek másként, mint egy elhagyatott, terméketlen sivatagra. Mára azonban a régió egy hatalmas, folyamatosan fejlődő zöldellő területté alakult át; öko-falukkal, spa és wellness hotelekkel és borászatokkal. A legszebb és legtöbb látogatóra számító nevezetességei a Makhtesh Ramon névre hallgató kanyon, mely jelenleg a világon a legnagyobb, illetve Avdat, Shivta és Mamshit történelmi városai.

Mustang (Nepál)

A "Tiltott Királyság" melyet egészen 1992-ig zárva tartottak a turisták előtt, most ismét összeköttetésbe lép Nepál és Kína többi részével, hogy szépségei újra feltárulhassanak előttünk. A királyi terület számtalan barlangja csak arra vár, hogy a lelkileg megtisztulni vágyók megtérjenek ide, és kezükbe vegyék saját spirituális életüket.

Yukon (Kanada)

Kanada déli része egy kis darab mennyország; közel s távol alig pár emberrel. De nem árt, ha időben lefoglaljuk az utunkat, hiszen a globális felmelegedésnek nem igazán tud határt szabni senki. Szóval érdemes például a Kluane Nemzeti Park élővilágát addig megcsodálni, míg teljesen meg nem változik.

Chachapoyas (Peru)

Ha valaki van olyan bátor, vakmerő, belevaló és őrült, hogy felmásszon az Andok eme eldugott kis városkájába, az megérdemli, hogy a szeme elé táruljon mind az a kulturális és természeti kincs, melyet a házak és a bennük élő emberek rejtegetnek. Ilyen például a környéken található, szabadon alázuhogó vízesés, mely a világ harmadig legmagasabbika.

A Golf-öböl (Amerikai Egyesült Államok)

A régió már regenerálódik a Katrina hurrikán és a kitartó olajszennyezettség után. A partok tiszták és a turisták ismét szívesen térnek vissza a "Redneck Riviérára", vagy New Orleans-ba egy feledhetetlen bulira. De a művészet kedvelők sem maradnak ki a sorból. A Frank Gehry múzeum és a Biloxi-ban található Ohr-O'Keefe Szépművészeti Múzeum is várja az érdeklődőket.
Karintia (Ausztria)

Aki az Alpokat túl drágának és zsúfoltnak találja, annak a karintiai régi tökéletesen megfelelő lesz, olyannyira, hogy haza sem akar majd menni innen. Az Olaszország és Szlovénia határán elhelyezkedő terület több ezer tavacskájáról, olcsó síparadicsomairól és még olcsóbb (de egész jó) söréről híres. Érdemes meglátogatni a vidéket a szépséges Wörthersee, a Faakersee, az Ossiachersee és Millstättersee érdekében, a tavak mellett persze az Ausztriai Riviéra és a meleg vizű (26 fokos) források sem elhanyagolhatóak.

Palawan (Fülöp-szigetek)

A vad és egzotikus Palawan-sziget sokkal autentikusabb és felszabadultabb élményeket nyújt, mint a szomszédos Boracay, melyet annyira "megcsináltak", hogy már nem is hasonlít önmagára. Palawan strandjai és megannyi vízi sport lehetősége csak úgy vonzza a turistákat. És nem csak az, hanem a mélyben húzódó Saint Paul folyó, illetve az a 34 japán hajó, melyek a tengerben süllyedtek el.

Seto beltenger (Japán)

A Shikoku és Honshu szigeteket elválasztó beltenger közkedvelt úti cél azok körében, akik szeretnénk elszabadulni Tokió sodró lendületétől. A kevésbé ismert beltengert sok apró sziget tarkítja, melyeket meglátogatva, rálelhetünk az igazi, tradicionális Japánra. 2013-ban pedig még többet nyújtanak a szigetecskék, mivel tizenegyen közülük művészeti, zenei és színházi fesztivált szerveznek. A régió kedvelt turista célpontja a Misen-hegy, mely a shinto hit, szent helyének számít.

Campania (Olaszország)

2013 áprilisától júliusig a dél-olasz régió szinte lubickolni fog a kultúrában. Lesznek kiállítások, ereszd el a hajamat és csöndes, koktélt szürcsölgetős koncertek, filmvetítések, balett és utcai előadások, szóval minden ami egy jó olasz nyárhoz kell. Úgyis régen voltunk nyaralni, kell ezeknél a programlehetőségeknél felvillanyozóbb meghívó?

forrás: VJM.hu