Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Fogynak a lakatlan szigetek
2012. november 12.

A Maldív-szigeteken új szállodaépítési program kezdődik hamarosan 14, eddig lakatlan szigeten, a növekvő - jelentős részben kínai - kereslet kielégítése céljából.

A nagyobb szigetek közül négyet olyan fejlesztőknek adnak bérbe, akik 3-, illetve 4-csillagos szállodákat építenek rajtuk elsősorban a brit piac számára.

A szigetek idegenforgalmi minisztere, Ahmed Adheeb Abdhul Gafoor elismerte, hogy az európai küldőpiacokat, leginkább az Egyesült Királyságot és Olaszországot is érintette a válság. Kínából ellenben 2004 óta 200%-kal növekedett a forgalom.

Az Egyesült Királyság azonban továbbra is fontos piac, minden 10 látogatóból egy brit turista.

Jelenleg 60 új üdülőközpont áll építés alatt a Maldív-szigeteken, a kormány azt szeretné, hogy a fejlesztések a fővárostól távolabbi szigeteket, különösen a déli szigetcsoportot is elérjék.

Délen új repülőtér nyílt idén, amelyre a maldív fővárosból, Maléból naponta két járat közlekedik.

A Maldív-szigetcsoport több mint1200 szigetből áll, ezek közül kevesebb, mint 200 szigeten működik szálloda, további 200 pedig lakott.

A kormány 14 sziget esetében még nem kezdte el a pályázati eljárást, de Jamal azt nyilatkozta, hogy "a szállodaberuházók már most sorba állnak, hogy bejuthassanak a szigetekre".

2011-ben a látogatók száma 17,6%-al nőtt a Maldív-szigeteken, 2012 első negyedévében továbbá 3,3%-ot regisztráltak. A miniszter ugyanakkor elismerte, hogy az idén a tavaszi puccs után kisebb visszaesés történt a turistaforgalom, de mára a helyzet rendeződött.

Gafoor miniszter ígéretet tett a londoni World Travel Market turisztikai vásáron, hogy megvédi a maldív-szigeteki wellness szállodákat, melyeket az előző kormány a bezárással fenyegetett.

Dévényi Olívia

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Maldív-szigetek