Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Különleges kényeztetés téli hétvégékre
2012. november 12.

Semmi nem versenyezhet egy jéghotellel, ha téli pihenésről van szó. Aki ilyen különleges kényeztetésre vágyik, az szemezgessen az alábbi, világhírű szállodák közül.

A világ egyik leghíresebb jéghotelje 2001 óta minden évben megnyitja kapuit Québecben. Az idei télen 2013. január 5-től március 24-ig várja a látogatókat. Habár az ágyak jégből vannak kifaragva, különleges matrac és hálózsák borítja őket, hogy a vendégek még akkor is melegben legyenek, mikor az idő odakint mínusz 30 alá süllyed.

A szobák hőmérsékletét -3 és 5 fok között tartják. Az árak körülbelül 400 dollártól kezdődnek.

A svédországi Jukkasjärviban lévő Icehotel december 7-től április 13-ig áll a vendégek rendelkezésére. A kinti borzongató idő ellenére mind a 47 szoba fel van szerelve az összes kényelmi eszközzel, melyekkel melegen tarthatjuk magunkat, például egy bárral. Az árak egy kétágyas szobában 185 dollártól kezdődnek.

Minden évben világhírű művészek gyűlnek össze a svéd faluban, hogy jégszobrokat faragjanak, emelve a helyszín meseszerű atmoszféráját.

Norvégiában az Alta folyó partján fekszik egy 1600 négyzetméteres hotel, melyben húsz szoba ötven ágya várja az érkezőket. A hotelben természetesen bár, szalon, sőt még egy jégkápolna is kényezteti a vendégeket, ha esetleg esküvőre adnák a fejüket. A Sorrisnivában 375 dollártól indulnak a szobaárak.

forrás: VJM.hu