Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Káprázatos szállodát épít Észak-Korea
2012. november 07.

Hamarosan megnyithatja kapuit Észak-Koreában az a 105 emelet magas, piramis alakú szálloda, amelynek munkálatai még az 1980-as években kezdődtek meg a kelet-ázsiai ország fővárosában, írja az mno.hu.

A phenjani Rjudzsong hotel "néhány részét feltehetőleg" 2013 közepén nyitják meg az első vendégek előtt - mondta egy szöuli sajtótájékoztatón Reto Wittwer, a Kempinski AG nemzetközi luxusszállodalánc vezérigazgatója. A német cég fogja üzemeltetni a szállodát, amely üzletekkel, irodákkal, báltermekkel, éttermekkel és 150 szobával nyitja meg kapuit.

A lakatlan óriás már jó ideje a külvilág csodálatának, egyszersmind gúnyának tárgyát képezi, kínos mementóként szolgálva az észak-koreai vezetőség számára. A hotelt az 1980-as években kezdték építeni, ám pénzhiány miatt a következő évtizedben már le is álltak a munkálatokkal, majd az épület külső részét 2009-től folytatták.

Az elmúlt években számtalanszor felröppent a hír, miszerint a szállodán már csak az utolsó simításokat végzik. Idén szeptemberben egy pekingi utazási iroda engedélyt kapott arra, hogy bepillantson a hotelbe és fényképeket tegyen közzé annak üres betoncsarnokáról.

Wittwer néhány évvel ezelőtt látott először egy fényképet az épületóriásról, és már akkor úgy vélte, hogy a szálloda egyszer még rengeteg pénzt hozhat a konyhára. A vezérigazgató szerint jelenleg a kairói székhelyű Orascom Telecom nevű mobiltelefon-szolgáltató finanszírozza a munkálatokat. A vállalat 2008-ban épített ki mobilhálózatot Észak-Koreában.

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Észak-Korea