Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Sajtótájékoztató az Állatkertben
2001. július 31.

Europa Nostra díjat nyert az Állatkert Elefántháza
Július 25-én délelőtt 11 órakor került sor arra a sajtótájékoztatóra, melynek keretében ünnepélyesen bejelentették, hogy a budapesti Állat-és Növénykert elnyerte az Europa Nostra szervezet idei legmagasabb elismerését jelképező emlékérmet, az Elefántház renoválásáért.

Az emlékérem "leleplezésére" mi is meghívást kaptunk, melynek örömmel tettünk eleget.

Az esemény pontosan kezdődött. Mindenek előtt az elefántok bemutatóját csodálhattuk meg, akik gondozóik közreműködésével különböző feladatokat hajtottak végre. A parancsok végrehajtása nem okozott nekik nehézséget, hiszen a fánik, akárcsak a kutyusok, kötődnek gondozóikhoz.

Ügyességükről tanúskodnak a fotók is! 

Az elefántok láthatóan jól érzik magukat felújított helyükön. Udvaruk medencével és mérleggel is bővült. Ez utóbbinak praktikus okai vannak: egy ilyen hatalmas tömegű állatka esetében 100-200 kg súlyváltozás nem látszik meg, de a szerkezet segítségével egyszerűen nyomon követhető az elefántok súlyingadozása.

A bemutatót követően beszédet mondott Dr. Andrea H. Schuler (kiváló szinkrontolmácsa segítségével). Az úr rendkívül szimpatikus, már hetedik alkalommal vendégeskedik nálunk és elismeréssel szólt Magyarországról.

Beszédet mondott még Dr. Winkler Gábor Ybl-díjas építész és Ráday Mihály is, aki a Hungaria Nostra képviseletében érkezett.

A beszédek végén leleplezték az emlékérmet és a csinos kis táblát, mely elismeréssel adózik a gyönyörű épület előtt.

Schuler úr szavaival élve: Tegyünk jót és beszéljünk róla!
(az Europa Nostra szervezetről és a renoválásról bővebben a cikkben olvashatnak)