Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Ingyen látogatható négy lengyelországi királyi rezidencia
2012. november 07.

Rendkívüli népszerűségnek örvend az a lengyel oktatási-kulturális program, amelynek keretében díjmentesen látogatható novemberben három varsói és egy krakkói királyi rezidencia.

A nemzeti örökségi és kulturális tárca által támogatott ingyenes múzeumlátogatási lehetőséget már a hónap első hétvégéjén igyekeztek sokan kihasználni. A varsói Királyi Várba jó néhányan be sem jutottak, mert elfogytak a belépők, de látogatók hiányára a fővárosi wilanówi palota, a Lazienki park, illetve a krakkói vár sem panaszkodhatott.

A Modern hazaszeretet elnevezésű programot Bronislaw Komorowski államfő kezdeményezésére hirdették meg a legfontosabb lengyel múzeumok. Annak keretében az egyéni látogatási lehetőségeken kívül csaknem 800 ingyenes foglalkozást, korosztályok szerint előkészített előadást vagy szellemi műhelyt ajánlanak a szervezők. A négy rezidencia honlapjain olvasható információk szerint ez utóbbiakra is már nagyrészt elkeltek a belépők. Ez azért sem meglepő, mert a tervek szerint egy-egy történelemórát maga a köztársasági elnök, illetve a kulturális és a nemzeti örökségi miniszter személyesen tart meg.

A program elsősorban azokat a társadalmi csoportokat hivatott megszólítani, amelyek nem szoktak múzeumba járni. Célja a ország történelmének és kulturális örökségének megismertetése által olyan hazafias magatartás felkeltése, amely a társadalmi és közéleti aktivitásban mutatkozna meg.

A rendkívüli érdeklődésre tekintettel a tárca nem zárja ki, hogy ezentúl minden év novemberében megnyitják a legfontosabb múzeumokat a nagyközönség számára.

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Lengyelország