Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

A képeslap halála?
2012. augusztus 29.

A képeslapokra nézve egészen lesújtó eredményt hozott az brit O2 mobil szolgáltató 2000 fő megkérdezésével a közelmúltban készült tanulmánya.

A kutatásból kiderül, a 2000 brit felnőtt közel fele, 46%-a életében nem küldött még képeslapot nyaralása során és mindössze 16% az, aki rendszeresen ír a barátainak, kollégáinak, családtagjainak, írja a Tnooz. A megkérdezett emberek 55%-a az elmúlt egy évben nem is kapott ilyen postai küldeményt. A válaszadók közül ötből három mobiltelefonon sms-ezik haza a nyaralásból. Közel 40%-a az utasoknak szokott hazatelefonálni, míg egyharmaduk a Facebookot használja arra, hogy képekkel és posztokkal üzenjen az utazásból. A kutatás szerint e-mailt a nyaralók 29%-a ír.

Mi is a baj a klasszikus képeslapküldéssel?

A válaszadók 38%-a szerint túl lassan ér haza így az üzenet, 36% pedig macerásnak találja, hogy a képeslap feladásához bélyeget és postaládát keressen. Elég érdekes eredmény, hogy azok a válaszadók, akik semmi kivetnivalót nem találnak a Facebookos posztolgatásban, a képeslapoknál azon is reklamáltak, hogy a postás elolvashatja a képeslapra írt üzenetet.

Egy másik kutatás szerint, amelyet a Generator Hostels végzett, a helyzet nem ennyire borús. Igaz, az ő mintájuk kisebb, csak 500 fő körüli volt. Szerintük az utazók (a kutatás külön figyelmet fordított a fiatalabb generációra) 28%-a küld haza képeslapot utazás során. Habár ez a csoport nagyobb arányban használta a "toll-képeslap-bélyeg-postaláda" kombinációt, mégis azt válaszolták (73%), hogy elsődlegesen a Facebookon tartják a kapcsolatot. Ezt követi 60-60%-kal az SMS és a telefonhívás. A különféle okostelefonos alkalmazásoknak köszönhetően a videós kapcsolat is egyre népszerűbb, a megkérdezettek pontosan harmada használ ilyet.

forrás: www.turizmusonline.hu