Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Luxusapartmanok a Holt-Körös partján
2012. április 03.

2012. március 28-án tartotta projektzáró rendezvényét az európai uniós támogatásból megvalósult négycsillagos szarvasi Liget Apartman Hotel.

A Liget Apartman Kft. 219 690 544 forint uniós támogatást nyert a DAOP-2.1.2 "Turisztikai vonzerőhöz kapcsolódó kereskedelmi szálláshelyek minőségi és mennyiségi fejlesztése" című pályázati kiíráson. Az 570 millió forintos összköltségvetést meghaladó beruházásból nem csak új szálláshelyeket hoztak létre, hanem új munkahelyeket is teremtettek.

A szerdai átadási ünnepségen Erdős Norbert, Országgyűlési képviselő és Babák Mihály, Szarvas Polgármestere üdvözölték a projektet és sok sikert kívántak a tulajdonosoknak, üzemeletetőknek. Gulyás Péter, a Magyar Turizmus Zrt. Dél-Alföldi RMI marketing igazgatója elmondta, régiójuk a vendégéjszakaszám növekedésben (+2,8%) az első helyen végzett a tavalyi évben. Bíztatóak az idei év eleji adatok is, januárban a vendégéjszakák száma felülmúlta a 2011-est. A régió 3 megyéjében 30 fejlesztés folyik, a pár milliós értéktől egészen a több milliárdosig, tette hozzá.

A köszöntők után Bogdán Tamás, a szálloda igazgatója tartotta meg beszédét, melyben megköszönte a segítséget és a támogatást a projektben résztvevőknek. A Liget Wellness és Konferencia Hotel 2007 májusában nyitotta meg kapuit a megye első négycsillagos szállodájaként. Vendégkörük túlnyomó többsége két nagy csoportba osztható: konferencia vendégekre és a családosokra. Vendégeik főként Budapest, Debrecen és Szeged térségéből érkeznek, 90 százalékban magyarok. A Liget Hotel tavalyi kihasználtsága 54,2%-os volt, a vendégéjszakák száma meghaladta a 13 ezret.

A luxusapartmanok megvalósítását két okból tartották reálisnak. A hotel által kínált 40 szobán felül a nyári időszakban szinte teltházzal működtek a régi "NDK-s" apartmanházaik. Másrészt szerettek volna nyitni a családos vendégek felé, az ő igényeiknek igyekeztek megfelelni a fejlesztéssel. A most lezárult projekt keretében a Liget Apartman Kft. 14 db 4 fős és 15 db 2 fő elhelyezésére alkalmas apartmant alakított ki. A bővítéssel 11 új munkahelyet hoztak létre. A Liget Apartman Hotel 160-180 immár vendégnek tud nyugalmat biztosítani.

Különleges attrakciókkal is igyekeznek minél több vendéget magukhoz csalogatni: megépült egy kültéri szaunaház, amely 10-12 fős szaunából, és egy, a Körösre panorámás pihenőtérből áll. A szauna előtt 12 fő befogadására alkalmas gyógymedence épült, melyben különböző élményelemek kényeztetik a vendéget. A szabadtéri kikapcsolódásra is gondoltak: számos kültéri sportlehetőség közül választhatnak az ide érkezők, valamint egy négy méter magas felnőtt és egy másfél méteres gyerek kötélpályából, cannopy lecsúszópályából, íjászpályából álló kalandpark is a vendégek rendelkezésére áll. Mivel az új házak hűthetők és fűthetők, így egész évben tudják fogadni a vendégeket.

Az idei év eleji próbaüzem ideje alatt kiderült, hogy a téli wellness-részleg csak részben tudja kielégíteni a megnövekedett vendéglétszám igényeit, így következő beruházásként további medencék építését, nagyobb méretű gyógymedencét és gyerekmedencét terveznek. A medencéket a 2006-ban fúrt saját melegvizes kút vizével töltik, mely a közelmúltban kapta meg a gyógyvíz minősítést.

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Magyarország