Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

2014-ben indulhat az űrturizmus?
2012. március 27.

Az Amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) kereskedelmi űrutazásért felelős igazgatójának beszámolója szerint készülnek arra, hogy az űrturizmus a következő évtizedben jelentősen nőni fog.

A Richard Branson tulajdonában álló Virgin Group egyik vállalatága, a Virgin Galactic mostanáig 60 millió dollárnyi előleget gyűjtött be az űrutazni vágyóktól, akiknek egy utazásért 200 000 dollár kell fizetniük.

Dr. George C. Nield, a FAA kereskedelmi űrutazásért felelős igazgatója szerint nehéz pontosan megjósolni, hogy mikor startol majd az űrturizmus, az azonban tisztán látszik, hogy a követező 1-2 évben történik majd, írja a National Post.

Az űrhajók és rakéták, amelyek az utasokat a Föld atmoszféráján túlra szállítják elkészültek és tesztelték őket. A remények szerint a kereskedelmi utazások valamikor 2013-2014 körül már valósággá válnak. Ezeken az utakon az utasok nagyjából 62 mérföldnyire távolodnak majd el a Földgolyótól, megtapasztalhatják a sújtalanságot és megszemlélhetik a bolygónkat a közeli űr sötétjéből.

A kormány arra számít, hogy az űrturizmus a következő évtizdeben milliárd dolláros iparággá válik.

forrás: MTI