Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

12 új luxus tengerjárót raknak vízre idén
2012. március 20.

Ahogy a repülési katasztrófák után sem megy el az utazóközönség kedve a repüléstől, a hajós szerencsétlenségek sem gyengítették a hajós utazások keresletét.

A közelmúlt két komolyabb tragikus hajós balesete ellenére a tengerjáró hajókat üzemeltető cégek 2012-ben a meglévők mellé még tizenkét darab új hajót állítanak az utasok szolgálatába idén májustól kezdve.

Az első, a Costa Fascinosa 3800 utasra van tervezve, míg a legnagyobb az Aida Mar Hamburgban épül és júliusban bocsájtják vízre. A Celebrity Reflection, illetve a Carnival Breeze októberben siklik a vízre Amsterdamban. A Hapag Lloyd legújabb büszkeségét, a Colombus 2-t nem más, mint Sofia Loren művésznő "kereszteli" meg Hamburgban.

Szintén Hamburgban kerül vízre a Fascinosa MSC Divina. A négy ezer fős Mickey Maus Ship, a Disney Fantasy és a Daplhin Olaszországban készülnek. A kisebb hajók közé tartozik majd az Oceania Cruises tulajdonában épült Riviera 1200 fős utaskapacitásával. Ugyancsak kisebb befogadóképességű lesz az FTI Berlin és a Costa Neo-Romantica is.

Tekintettel a hajók folyamatos vízre bocsájtására, a helyfoglalások, eladások már most folynak. A tengerek úszó szállodái a legmodernebb navigációs és gépészeti berendezésekkel vannak felszerelve, a mai kor legnagyobb komfortját kínálják. A munkákkal egy időben befejeződik a személyzet toborzása és képzése is.

Nem folyik ennyire aktív fejlesztés a folyami flottánál. A tél kisebb átépítésekre elegendő volt, de a közlések szerint új hajót nem állít forgalomba egyik ismert európai cég sem. Maradnak az eddigi kapacitások és menetrendek.

Veér Jenő

forrás: www.turizmusonline.hu