Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

A Costa újabb hajója szenvedett balesetet
2012. február 29.

A Costa Concordia testvérhajója, a Costa Allegra hányódott több órán keresztül az Indiai óceánon kedden. A hajót szerda reggel elvontatták a Seychelles-szigetek irányába.

A hajó azt követően vesztette el hajtóerejét, hogy tűz ütött ki generátor termében. A hajó fedélzetén 636 utas tartózkodott, akik a tűz miatt légkondícionálás, világítás és főzési lehetőség nélkül maradtak több órára. Mostanára a hibát elhárították. A híradások szerint minden utas és a személyzet minden tagja biztonságban van, a helyzet a hajón nyugodt, írja a TravelMole.

A hajóra kedd reggel egy Mahéból érkező helikopter szállított friss ételt és kommunikációs eszközöket.

Az első hírek még arról számoltak be, hogy Allegrát egy francia halászhajó vontatja Desroches-szigetre, amely Seychelles dél-nyugati részén található, ahova várhatóan holnap reggel fog megérkezni. Az utasokat és a személyzetet egy szállodában helyezik el a Desroches-szigeten, hogy megvárják a transzferüket Mahe szigetére. Az átszállítás várhatóan eltart majd egy ideig, mivel Desroches-én mindössze maximum 20 férőhellyel rendelkező repülőgépek szállhatnak le.

Kedd délutánra azonban kiderült, hogy az utasoknak még másfél napot kell eltölteniük a tehetetlenné vált hajón, mert a sziget és annak kikötője is túl kicsi a tengerészeti szakemberek szerint a luxushajó fogadására. A szigeten mindössze egyetlen szálloda van, amely nem képes befogadni az Allegra több mint ezer fős utasát és személyzetét. A hajót ezért inkább a 155 mérfölddel távolabbi Mahéba vontatják, ahova csütörtökön reggel fog befutni.

A területen gyakran tűnnek fel szomáliai kalózok, akik habár eddig még sosem támadtak tengerjáró hajóra, ennek ellenére az olasz tengerészet kalóz-ellenes egységének kilenc tagja elővigyázatosságból az Allegra fedélzetén tartózkodik.

A Costa Concordiával azonos flottába tartozó hajónak, amely múlt hónapban hagyta el az olasz partokat, jelenleg nincsen áramellátása, és félő, hogy a vészhelyzetekre fenntartott generátor, amellyel jelenleg a rádiókapcsolatot tartják fent, szintén felmondja a szolgálatot.

A hajó előző állomásáról, Madagaszkárról szombaton indult el és az eredeti tervek szerint utasai kedden érték volna el a Seychelles-szigeteket. További úti céljai között szerepelt még Alexandria és Nápoly.

A Costa hajótársaság egyelőre nem közölte, hogy milyen módon kívánja a hajótörött utasokat kárpótolni, illetve mit ajánl azoknak az utasainak, akik a Costa Allegra egy jövőbeli útjára fizettek be.

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Seychelle-szigetek