Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Baromi boldogtalanok a magyarok
2012. február 13.

Az Ipsos globális kutatócég legfrissebb, 24 országra kiterjedő felmérése szerint a magyarok a legboldogtalanabb emberek a világon.

A What Makes You Happy Magazine megbízásából készített tanulmány szerint ugyanakkor a világ 2012-ben boldogabb hely, mint volt 2007-ben, mivel két százalékkal többen mondták azt a megkérdezettek közül, hogy "nagyon boldogok".

A felmérés során 24 országból 18 687 felnőttet kérdeztek meg 2011 novemberében. A válaszokból kiderült, hogy a házasságban élők boldogabbak mindenki másnál, 26%-uk mondta azt, hogy ők "nagyon boldogok".

Melyek a legboldogabb nemzetek?

A vizsgált 24 nemzet közül Indonézia végzett az élen, ahol a lakosság 51%-a "nagyon boldognak" vallja magát. Az indiaiak és mexikóiak sem panaszkodnak: minden bajuk ellenére 43%-uk érzi úgy, hogy "nagyon boldog".

A lista másik végén Magyarország, Dél-Korea és Oroszország áll, majd a mediterrán életöröm sztereotípiájának ellentmondva Spanyol- és Olaszország következik.

Ha a régiókat hasonlítjuk össze, akkor Latin-Amerika áll az élen, ahol minden harmadik ember (32%) érzi magát nagyon boldognak. Ezzel szemben Európa a legboldogtalanabb földrész, itt csak az emberek 15%-a igazán boldog.

A legutóbbi, 2007-es felmérés adataival összevetve a mostani eredményeket, az látszik, hogy Törökországban 16%-kal, Mexikóban 10%-kal, Ausztráliában pedig 7%-kal javult az eredmény, de a japánok is boldogabbak most, mint 5 éve.

Azt azért érdemes az eredményekkel kapcsolatban megjegyezni, hogy konfliktusokkal, háborúsággal sújtott országok (pl. Eritrea, Kongó, Irak, Afganisztán) nem szerepeltek a felmérésben, így a magyarok utolsó helyezését ebben a kontextusban lehet értelmezni.

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Magyarország