Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Hideg ellen melegvíz!
2012. február 07.

Napjaink híradásaiban kiemelt témaként szerepel az aktuális hóhelyzet és a meglepően alacsony hőmérséklet hazánkban. A nézők objektív tájékoztatása természetesen elengedhetetlen, hiszen a valós akadályok, esetleges veszélyhelyzetek elkerülése, és mindenekelőtt a lakosság biztonságának, egészségének biztosítása elengedhetetlen fontosságú, írja lapunkhoz eljuttatott közleményében Kovacsics Imre, a Spa Hungary Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Ám az időjárás okozta sokszor alaptalan pánikban ne feledkezzünk meg a rémhírek okozta nemzetgazdasági hatásokról sem. Egy-egy megalapozatlan, vagy bizonytalan kijelentés ugyanis számos turisztikai szolgáltató, így a magyarországi gyógyfürdők látogatottságára negatív hatást gyakorol.

Kovacsics Imre, a Spa Hungary Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója, és egyben az újonnan nyílt Makói Hagymatikum Fürdő cégvezetője személyes tapasztalatiról számol be: "Az útfenntartókat dicséret illeti meg, hiszen a hétvégén nem találkoztam járhatatlan utakkal, komolyabb fennakadásokkal, még a Székesfehérvár-Makó-Székesfehérvár útvonalon sem. A híradásokkal ellentétben nem állt meg az élet, ennek ellenére a fürdővendégek utazási kedvét szegték a híradások.

A fürdőszakember felhívta a figyelmet az érem másik oldalára: "A felszín alatti vizek hazájában előnyt is kovácsolhatnánk a meleg gyógyvizű létesítmények népszerűsítésével ilyen időjárás közepette, hiszen nyugati szomszédainkban, vagy az északi országokban a hideg pont motiváló tényezőként jelenik meg az emberek szabadidős tevékenységének kiválasztása során: egy kellemes hőmérsékletű fürdőzés, vagy szaunázás elviselhetőbbé teszi a zord időjárást, és a szektor általános árszínvonalát tekintve még gazdaságosabbnak is mondható például egy napi fűtésszámlával szemben.

forrás: www.turizmusonline.hu