Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Pánik tört ki a British Airways egyik járatán az Atlanti-óceán felett
2012. január 19.

A légitársaság véletlenül egy olyan hangüzenetet játszott be ma hajnalban az utasoknak, amely arról tájékoztatják őket, hogy gépük lezuhan és az óceánon fog landolni.

A British Airways elnézést kért a hibáért. Az utasokat egy előre felvett hangüzenetben arra figyelmeztették hajnali háromkor, hogy leszállást hajtanak végre a vízre, éppen amikor az Atlanti-óceán kellős közepe felett jártak.

A BA 0206-os járata a Miamiból Heathrowra tartó útjának felénél tartott már, mikor az üzenetet véletlenül bejátszották az utasoknak, és pánik tört ki a fedélzeten, írja a Terminal U. A fedélzeti dolgozók a történtek után azonnal biztosították az utasokat, hogy tévedésről van szó.

A British Airways szóvivője így kommentálta az esetet: "A fedélzeti alkalmazottak a közlemény elhangzása után azonnal biztosították az utasokat arról, hogy a gép normálisan üzemel. Ügyfeleinktől az indokolatlan aggodalom okozásáért elnézést kérünk."

Korábban már 2010 augusztusában is exkuzálnia kellett magát a légitársaságnak egy hasonló eset miatt. Akkor a Londonból Hongkongba tartó járaton játszottak be egy hasonló üzenetet véletlenül. A hongkongi járat 275 utassal szelte át az Északi-tenger feletti légteret, mikor felhangzott az utastérben az üzenet, hogy "Vészhelyzet! Hamarosan kényszerleszállást hajtunk végre a vízen".

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Nagy-Britannia