Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Bezáratták a szállodai spa-kat a Maldív-szigeteken
2012. január 03.

A Maldív-szigetek kormányzata azonnali hatállyal elrendelte az összes szállodai spa bezárását.

Az abszurd és megdöbbentő döntést megelőzően egy iszlamista párt aktivistái a prostitúció melegágyának nyilvánították a szállodák fürdőit. A turisztikai minisztérium a tavalyi év utolsó napjaiban bejelentette, hogy a szigeten található összes üdülőszálloda köteles azonnali hatállyal bezárni a spa- és gyógyászati részlegét - értesült a thestar.com.

A múlt év végén az ellenzéki, konzervatív vallásos Adhaalath párt Maléban, a fővárosban tiltakozott a szállodai spa-k ellen, bordélynak titulálva azokat. A lépés különösen annak fényében furcsa, hogy a turizmus kulcsfontosságú az ország számára.

A Maldív Turisztikai Iparági Szövetség szerint a tiltás károkat okoz az ország gazdaságának. 2011-ben több mint 850,000 turista kereste fel az 1,192 apró korallszigetből álló államot.

Az utóbbi évek során az iszlám fundamentalizmus fokozatosan terjed a szigeteken: antiszemita tüntetések voltak, amikor bejelentették közvetlen charterjáratok érkezését Izraelből, tavaly karácsonykor pedig egy étterem karácsonyi dekorációi vágták ki a szélsőségeseknél a biztosítékot.

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Malé
Maldív-szigetek