Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Miért és hogyan kössünk utasbiztosítást?
2011. augusztus 23.

Míg a felmérések szerint a külföldre utazó magyaroknak - a több éves tendenciához hasonlóan - a harmada köt utasbiztosítást, közülük egyre többen döntenek úgy, hogy az interneten szerződnek.

Az interneten köthető utasbiztosítás a kényelmi szempontok mellett az árérzékeny vásárlók számára azért is előnyös, mert szinte minden esetben kedvezőbb az online megkötött biztosítás díja, és az sem mellékes, hogy bankkártyás fizetés választásakor a biztosítás akár 2 órával utazás előtt is megköthető egyes társaságoknál. Nem pusztán a kötés módját, hanem a csomagválasztást tekintve is megfigyelhető az ár fontossága: 2011 nyarán az Allianz Direct oldalán (www.allianzdirect.hu) eddig két és félszer többen választották a legkedvezőbb díjjal rendelkező Ezüst online csomagot, mint a legmagasabb igényeket kielégítő, de egyben drágább Platinát.

A fentieket támasztják alá az Allianz Hungária Zrt. tapasztalatai is, ahol a 2010-es nyári szezonhoz képest 18%-kal emelkedett az értékesített utasbiztosítások száma. Ez a szép növekedés annak is betudható, hogy az Allianz utasbiztosítása a szolgáltatások és az ár tekintetében is versenyképes, így egyre kedveltebb az utazók körében -, tudtuk meg Trubek Pétertől, az Allianz Direct marketing vezetőjétől. A piachoz képest jóval dinamikusabban növekedett az Interneten keresztül kötött biztosítások száma, az Allianz saját portálján a tavalyi, hasonló időszakban elért eredmény közel háromszorosát teljesítettük.

Utasbiztosítás választásakor sok esetben mérlegelés tárgyát képezi, hogy milyen messze van az adott ország, hány napig tart az utazás, esetleg a célország kórházaiban, rendelőintézeteiben kínált ellátások díjának nagysága is. Az idei nyaralási trendeket illető előrejelzések szerint idén legtöbben a rövidebb, 2-3 napos külföldi utazásokat választják a hosszabb kinn tartózkodások helyett. Érdemes azonban ilyen rövid időre is utasbiztosítást kötni, hiszen egy baleset bekövetkeztéhez sajnos nem kellenek napok, elég néhány pillanat is. Ha azonnali orvosi beavatkozásra van szükség, nincs mód arra, hogy a Magyarországtól mindössze néhány órányi autóútra lévő nyaralóhelyről haza tudjunk jönni azért, hogy az itthoni egészségügyi ellátást vehessük igénybe. Érdemes tehát rövidebb utazás esetén néhány száz vagy ezer forintot kiadnunk azért, hogy elkerüljünk egy milliós nagyságrendű kórházi számlát.

forrás: Allianz Direct

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Magyarország