Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Megvan az idei Ország Tortája!
2011. augusztus 11.

A Zila Kávéház kecskeméti barackos kölestortája lett az idei Ország Tortája.

Idén újra - immár negyedik éve - Zila László cukrászmester alkotása kapta azt a megtiszteltetést, hogy az Ország Tortája nevet viselheti. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete immár ötödik éve készül különleges cukrász remekekkel az államalapítás ünnepére. A Magyarország Tortájára keresztelt különleges desszertet augusztus 20-án mutatják be először a Magyar Ízek Sétányán, majd ezt követően kerül a cukrászdák pultjaira az eredeti receptúra alapján készült sütemény.

A Magyarország Tortája cím elnyerésére cukrászmesterek és kísérletező kedvű háziasszonyok egyaránt pályázhatnak minden évben. A lényeg, hogy olyan innovatív és kreatív ötletekben gazdag recepteket várnak a szervezők, amelyek jellemzően a magyaros ízvilágot tükrözik, és valamilyen formában kapcsolódnak az augusztus 20-i ünnephez. A beérkezett pályamunkákat neves cukrászmesterekből álló zsűri bírálja el, akik az első körben három döntős tortát választanak ki, majd a második fordulóban egy újabb grémium dönt az az évi győztesről. A Kecskeméti barackos kölestorta mellett idén a tatabányai Császárkörte torta és a Kecskeméti barack jutott még döntőbe.

Azoknak sem kell szomorkodniuk, akiknek nem jut a tortából augusztus 20-án a Magyar Ízek Sétányán, győztes tortát az Ipartestület szervezésében az ország több száz cukrászdájában, azonos recept alapján, egyszerre kezdik el készíteni a mesterek és augusztus 20-át követően is folyamatosan árulják majd.

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Magyarország