Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

VisitBritain: a látványosságokat nem érintik a zavargások
2011. augusztus 11.

Közleményt adott ki kedd délután a VisitBritain, amelyben azt hangsúlyozza, hogy az "elszigetelt esetek" a fő turisztikai attrakciktól távol történnek.

A TravelMole turisztikai híroldal szerint a VisitBritain jelentéktelennek igyekszik feltüntetni a zavargásokat. A turisztikai szervezet közleményében úgy fogalmaz, hogy "a helyi közlekedés és az országba érkező repülőjáratok rendben üzemelnek, a fő turisztikai attrakciók London-szerte és Anglia más részein nyitva vannak, tehát az országba érkező nemzetközi turisták a megszokott módon élvezhetik Angliát".

A lap megkeresésére a VisitBritain szóvivője elmondta, folyamatosan vizsgálják a helyzetet, de még korai jóslatokba bocsátkozni arról, hogy a zavargásoknak milyen hatása lesz a beutazó turizmusra. Anglia tengerentúli imázsa pozitív, remélhetőleg a mostani incidensek rövid életűek lesznek és a piac a szokásos rugalmasságot mutatja majd.

Míg Londonban viszonylag csendesen telt az éjszaka, a zavargások erősödtek Manchesterben, Salfordban, Liverpoolban, Nottinghamben and Birminghamben. A Futball Szövetség mindeközben törölte a szerda estére a Wembleybe tervezett Anglia-Hollandia barátságos mérkőzést.

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
London
Nagy-Britannia