Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Megvan az év fagyija!
2011. június 08.

Diós-mézes körtefagylalt és egy mogyorella elnevezésű kreáció nyerte az aranyérmet a XIV. Év Fagylaltja verseny szabadon választható kategóriáiban hétfőn Budapesten.

A budapesti Sík Cukrászda által készített diós-mézes körte lett a szabadon választható kézműves kategória első helyezettje, egyben a Gasztro Média zsűri és a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség különdíját is elnyerte.

A szabadon választható kategóriában az alapanyaggyártók és -forgalmazók között a Mec3 által készített mogyorella lett az első helyezett.

Idén a kötelező kategóriákban gesztenyefagylaltot kellett készíteniük a versenyzőknek. Kézműves kategóriában a zsűri döntése szerint a csákvári Csuta Cukrászda által készített gesztenyefagylalt sikerült a legjobban, a cégek kategóriájában pedig a Bisquit Kft. fagylaltja ért el első helyezést.

A közönségzsűri - Rúzsa Magdi, Csézy és Friderika énekesnők - szintén a Csuta Cukrászda gesztenyefagylaltját találták a legfinomabbnak, így ez a termék nyerte el az ő különdíjukat is.

Az Év Fagylaltja versennyel egyidőben kiválasztották az Ország Tortája verseny első három helyezettjét. Júliusban újabb elemzéseket követően szakmai zsűri dönt arról, melyik sütemény lehet az ország tortája.

Az első három helyezett a császárkörtetorta, a kecskeméti baracktorta és a kecskeméti baracköntettel készült kölestorta.

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Magyarország