Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Nem javasolja a Szíriába utazást a Külügyminisztérium
2011. április 20.

Külügyminisztérium az utazásra nem javasolt országok és térségek kategóriájába sorolta Szíriát az általános bizonytalan helyzetre, a heti rendszerességgel folytatódó vidéki zavargásokra és a Damaszkuszban is kialakult nyugtalanságra hivatkozva.

Szíriában negyedik hete zajlanak megmozdulások a rezsim hatalmának megdöntéséért, emberjogi csoportok szerint eddig mintegy kétszáz ember halt meg a tüntetők és a biztonsági erők összecsapásaiban.

Az alavita hitű Aszad család négy évtizede tartja kezében a hatalmat a közel-keleti országban. Bassár el-Aszad elnök az utóbbi hetek nyilatkozataiban meg nem nevezett fegyveres bandákat vádolt az erőszak szításával, és a további zavargások elfojtását helyezte kilátásba.

A példátlan tiltakozó mozgalom lecsillapítása végett a hatalom megígérte, hogy feloldja a rendkívüli állapotot, engedélyezi a többpártrendszert, harcot indít a korrupció ellen és liberalizálja a tömegtájékoztatást. Kilátásba helyezte azt is, hogy állampolgárságot ad a kitaszított kurd kisebbségnek.

Mindezek a gesztusok azonban nem elégítették ki a tiltakozókat, akik politikai szabadságjogokat követelnek, és céljuk annak a több évtizedes rendkívüli állapotnak a tényleges felszámolása, amely szabad kezet ad a rezsimnek, hogy vádemelés nélkül bebörtönözzön embereket.

forrás: MTI

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Szíria