Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Mai madár 60 éves tollakkal
2011. február 07.

Retro-festésű géppel ünnepli megalakulásának 65. évfordulóját a Malév. Az önmagában is igen tetszetős Bombardier Q400-as típus egyike ezentúl úgy néz ki, ahogy 1960 és 1974 között a légitársaság Il-18-as repülőgépeinek hivatalos festése.

A különleges repülőgép ma délelőtt érkezett Ferihegyre, ahol egy áthúzást mutatott be az 1-es pálya felett, majd a repülőtér műszaki előterére gurult.

Az új festéssel a Malév is igyekzszik követni az európai trendet, mely szerint a légitársaságok egy-egy gépüket a hatvanas-hetvenes évek stílusában festik át. Jó példa erre a Lufthansa "régiesített" A321-es gépe, vagy a KLM egyik 737-es Boeingja.

Martin Gauss, a Malév vezérigazgatója elismerve ezt ekképp nyilatkozott: "Európa szerte és Amerikában a nagy múltú, patinás légitársaságok úgy őrzik hagyományaikat, hogy egy-egy repülőgépüket retro image-be 'öltöztetik'. A Malévnál most mi is ezt a formát választottuk arra, hogy megünnepeljük légitársaságunk megalakulásának 65. évfordulóját! "

A jeles elődAz igazgató kifejtette: ez egy olyan szülinapi meglepi, ami nem csupán egy napra szól, hanem emlékezteti az utasokat a jeles alkalomra, akárhányszor ezen a gépen repülnek. A retro gép többek között repül majd Prágába, Bukarestbe, Stuttgartba és Várnába.

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Magyarország