Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Hologramnő segít a brit reptereken
2011. február 02.

Két angol repülőtéren is elkezdték tesztelni a holografikus alkalmazottakat, akik az utasok tájékoztatásában vesznek részt. Azt ígérik, hogy a virtuális segítők nem veszik el a valódi emberek állását.

A manchesteri reptéren az ügyfelekmúlt pénteken találkozhattak 1 először holografikus dolgozókkal. John Walsh és Julie Cape, akik valóban létező dolgozók virtuális másolatai, a biztonsági zónába belépő embereket tájékoztatják az utazási szabályokról. Később másra is beprogramozhatják őket.

A londoni Luton repülőtéren két színészről mintázták meg a hétfőn bekapcsolt holografikus alakokat, és a manchesterinél némileg szellemsebben Hollynak és Grahamnek nevezték el őket. Itt is ugyanazt a technológiát alkalmazták, amit a Gorillaz együttes szokott (eye-catching hologram).

Abban reménykednek a repterek, hogy ezzel a technológiával egyszerűsíteni tudják a biztonsági eljárásokat. A projekt költségéről még nem nyilatkoztak, de a szóvivő szerint a tesztidőszakra nem számláz nekik a fejlesztő Musion, csak akkor kell fizetni, ha hosszabb távon is megtartják őket. A vezetők azt is hangsúlyozták, hogy ha beválik a módszer, akkor sem bocsátanak el miattuk alkalmazottakat, a hologramoknak saját szerepük lesz.

Az eddigi tapasztalatok szerint olyan jól sikerültek a hologramok, hogy néhány utas át akarta adni nekik az útlevelét.

forrás: index.hu/

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Nagy-Britannia