Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

2011 legvágyottabb úti céljai
2010. november 08.

A Lonely Planet Best in Travel 2011. ajánlásai alapján megvan a következő esztendő 10 legvágyottabb úti célja.

A desztinációk többségénél kulcsszerepet játszik a világtól való elvonulás, az egyediség, viszont annál kevésbé kerül szóba a luxus.

1. Egyiptom, Sínai-félsziget
Nem csupán Sharm el-Sheikh tartogat izgalmakat a télen napbarnított bőrre vágyó európaiak számára. Távol a Costa del Camel-től a sivatagos félsziget főszerepet játszott a három, alapvető monoteista vallás megszületésében. A Vörös-tengeri Riviéra szállodakomplexumai mellett növekvő érdeklődésre tartanak számot a Taba és Dahab közötti egykori hippi táborok.

2. Isztria
A magyarok által már igen jól ismert félsziget elsősorban az olaszországi nyaralóhelyek tömegturizmusába belefáradt nyugati turisták számára tartogat még felfedezni valókat.

3. Marquises-szigetek, Francia Polinézia
A Tahititől 1500 kilométerre északra fekvő szigeteken valóban a világ végén érezheti magát az ember. Drámai természeti formák szomszédságában a helyiek kicsiny falvakban élnek, ahol szinte megállt az idő.

4. Kappadókia, Törökország
Ahol az idő szintén megállt és a huszonegyedik század csak egy távoli délibáb.

5. Westfjord, Izland
Jóllehet, "Jégfölde" nem egy sűrűn lakott ország, aki magányra vágyik könnyen megtalálja, de a Westfjord környékén távol Reykjavik nyüzsgésétől, a különös formájú félszigeten igazán elvonulhat.

6. Shetland-szigetek, Skócia
Az Egyesült Királyság utolsó zabolátlan sarka.

7. Nagy-Korallzátony, Whitsunday-szigetek, Ausztrália
A 74 szigetből álló szigetcsoport a legjobb hely a zátonyt megfigyelni. A szigetek közül csupán nyolc lakott. Jóllehet, a szigetek eléggé drágák, de rá lehet akadni kedvező árakra is, vadkempingező helyekre, melyek ideálisak kajaktúrákhoz.

8. Nyugati part, USA
Nem csupán zsúfolt nagyvárosok, hanem végtelen tér és természet is várja az utazót Kaliforniában, Oregonban és Washington államban.

9. Chilei Patagónia
Kevés olyan hely van sűrűn lakott planétánkon, ahol a GPS megbolondul, az outdoor boltban vásárolt divatos dzseki pedig feladja a természet erejével szemben. Na, ilyen Patagónia chilei része.

10. Gili-szigetek, Indonézia
Talán kissé túlzás "Új Ibizának" titulálni a szigeteket, de a Balitól keletre fekvő három szigetet a régió buliközpontjaként kezdik emlegetni. Az autóktól, motoroktól mentes területen a partit nádkunyhókban, vagy fényűző villákban pihenhetik ki a népek.

forrás: www.turizmusonline.hu