Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

A magyar vörös arany
2010. november 08.

Paprika nem csupán Magyarországon terem, hanem egyebek mellett Spanyolországban és Indiában is, de itt nálunk a legfinomabb.

Minderre az easyJet fapados légitársaság fedélzeti magazinjának kétoldalas cikkéből derül fény. A cikkben megszólaló Mark Steene "fűszerguru" állítja, hogy a magyar paprikánál ízletesebb nincs.

A minőség és íz szerint osztályozott magyar paprika esetében 9 minőségi szintet különböztetnek meg, míg a legtöbb paprikatermelő ország termékei esetében csupán egy vagy két szint létezik. A paprikánál akár csak a bor esetében - ért egyet a szerző a fűszer szakértővel - ugyanúgy fontos az évjárat. Ennek azonban az hétköznapi fogyasztó nem jár utána.

A cikk szerint a paprika olyan mértékben elengedhetetlen része a magyar kultúrának, hogy nem csupán a konyhában "kerül terítékre", hanem ajándékként is remekül betölti funkcióját.

Az írás három éttermet is megjelöl, ahol a magyar paprika megkóstolható. Egyikőjük a közelmúltban Michelin csillagot kapott budapesti étterem, a skóciai Aberdeen-ben található Goulash étterem valamint a különleges nevű The Gay Hussar vendéglő a londoni Sohóban.

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Magyarország