Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Megették a kolbászból készült kerítést
2010. november 02.

Négy napig tartott és vasárnap ért véget a 14. Csabai Kolbászfesztivál.

Október 28 és 31. között rendezték meg a Csabai Kolbászfesztivált Békéscsabán, bemutatva a térség gasztronómiai és kulturális hagyományait. A fesztiválon élelmiszeripari, turisztikai, valamint népművészeti kiállítást és vásárt is rendeztek.

Még a kerítés is kolbászból volt az egyik kiállítónál Békéscsabán, a 14. Csabai Kolbászfesztiválon. Békéscsabán a Városi Sportcsarnok és környéke igazi és műkedvelő hentesekkel és mészárosokkal telt meg, számtalan program zajlott a különböző helyszíneken.

Az egyik sátorban legalább száz asztalnál sürgölődtek nagyon jókedvű asszonyok, lányok és férfiak, egymás hátát lapogatták, a térdüket csapkodták és féktelen jókedvükben táncra is perdültek. A többiek szaporán vágták a húst, töltötték a hurkát, kolbászt.

Távoli megyékből és szomszédos országokból is érkeztek erre a rangos fesztiválra, nem nézték ki hazai, ki nem, csak kínálgatták a hazait az idegeneknek is. A másik sátorban már a legjobb nevű húsipari cégek kínálták portékáikat, és mindenhol folyt a sör, a bor, a pálinka.

Különböző bemutatókkal kápráztatták el a nagyérdeműt, könyveket dedikáltak, Nagy Bandó András azt kérdezte, miért is van az, hogy egy nap lefényképezik 340-en, de a könyvéből csak hárman vettek.

A Csababusz autóbusza városnézésre vitte az érdeklődőket, akik idegenvezetővel járták be a várost, és még arra is volt idő, hogy megcsodálják Munkácsy Mihály festményeit.

Buszokkal, és a népszerű fesztiválvonattal érkeztek a vendégek, egészségvédelmi szűrőprogramok, tombola, fesztiválbusz, koncertek kínálatai várták őket, a turizmussal és vendéglátással foglalkozó irodák tájékoztatókkal látták el őket. Pontos adatok még nincsenek arról, hogy hányan fordultak meg a vásári forgatagban a három nap alatt, de arra már most esküsznek a szervezők, hogy többen, mint tavaly, pedig akkor sem voltak kevesen.

forrás: www.turizmusonline.hu