Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Drágább lett a szállodai szoba Európa több nagyvárosában
2010. október 21.

Nőttek a szállodai szobaárak októberben több mint 30 európai nagyvárosban, derül ki a Trivago, szállodai árakat összehasonlító portál legfrissebb jelentéséből.

A Trivago Hotel Price Index (THPI) szerint az egy éjszakáért átlagosan elkért szobaár a szeptemberi 114 euróról októberre 118 euróra emelkedett, ami az angol turisták pénztárcáját jobban sújtja, mint az öreg kontinensen lakókat. A font múlt hónaphoz viszonyított euróval szembeni gyengülése miatt a szigetország polgárai valójában átlag 8 százalékkal magasabb árat kell, hogy fizessenek októberben egy szállodai szobáért Európa más városaiban.

Az 50 legnépszerűbb úti cél közül 32-ben emelkedtek a szállodai szobaárak októberben. A hónapban a legmagasabb átlagos szállodai szobaárakat Genfben mérik, ahol ez az összeg 180 font. Második helyen Velence áll 173 fonttal, a harmadik pedig Stockholm 151 fonttal. Jelenleg a legalacsonyabb szállodai átlagárakat a Trivago kimutatása szerint Budapesten és Bukarestben mérik, mindkét helyen csupán 62 font ez az összeg. Krakkóban is csupán két fonttal magasabb a szállodai átlagár. Egy hónap alatt a legnagyobb, 29 százalékos áremelést a madridi szállodások tudták végrehajtani.

Ha a tavalyi évhez viszonyítjuk a mostani adatokat, veszítettek árukból a jellemzően drága desztinációk, mint Milánó (-20% a tavalyi októberhez képest) vagy Koppenhága (-14%). A kelet-európai desztinációk, Budapest, Bukarest, Szófia szobaárai is csökkentek 2009 azonos hónapjához képest.

forrás: www.turizmusonline.hu