Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Top 5 nemdohányzó desztináció
2010. október 20.

Nem kell kétségbeesett keresgélésbe fogniuk a dohányzásmentes úti célokra vágyóknak, hiszen számos olyan ország közül választhatnak, amelyek heves küzdelmet folytatnak minden dohánytermék ellen. Ismerje meg ezek közül az öt legideálisabbat a nem dohányzó utasok számára.

A Tourism-Review.com gyűjtése szerint Izland, Írország, Ausztrália, Kanada és Norvégia a világ öt vezető füstmentes desztinációja. Az izlandi bárok, éttermek és kocsmák tökéletes választások lehetnek azok számára, akik kerülni kívánják a dohányfüstöt. Az országban olyan közterületeken is tiltott a dohányzás, amelyeket gyermekek is használnak. A családos nyaralók tehát biztosak lehetnek a jó levegőben, feltéve ha a vulkánok is tartják magukat a szabályozáshoz.

Írország intenzív kampányt folytat a dohányzás ellen, a világon itt tiltották be először a munkahelyeken történő dohányzást. A tiltás a klubokra, bárokra, éttermekre és kocsmákra is vonatkozik.

Mivel egész Ausztrália területén tilos rágyújtani a zárt közterületeken, így a kontinens is ideális helyszín lehet az antinikotinistáknak. Nem meglepő, hogy az ország megszállottan küzd a dohányzás ellen, mivel a pusztító erdőtüzeket gyakran okozzák égő cigarettacsikkek.

Kanada immár több éve dohányzás-mentes zónának számít. A friss levegőért érkező turistáknak itt sem kell tartaniuk attól, hogy bárokba merészkedjenek. Több tartományban azt is megkövetelik, hogy a dohánytermékeket az üzletekben a vásárlók szeme elől elrejtve tartsák.

Norvégia 2004-ben tiltotta meg a dohányzást a kávézókban, éttermekben, bárokban, amelynek eredményeként a dohányzók száma folyamatosan csökken az országban.

forrás: www.turizmusonline.hu