Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

14 dollárt kóstál az amerikai beutazás
2010. augusztus 12.

Tavasszal Barack Obama amerikai elnök aláírta az Egyesült Államokba irányuló turizmus támogatásáról szóló törvényt, ennek értelmében díjat vetnek ki a vízummentes országokból érkező utazókra. Az így befolyó összeget az amerikai turizmus nemzetközi népszerűsítésére fogják fordítani. Az új rendszer már a jövő hónap elején életbe lép.

Az Egyesült Államok elektronikus utasnyilvántartási rendszerén (ESTA) benyújtott kérelemért szeptember 8-tól 14 dolláros illetéket kell fizetniük azoknak az utasoknak, köztük honfitársainknak is, akik a vízummentes státuszú országokból kívánnak az USA-ba utazni, áll az Amerikai Egyesült Államok Vám- és Határvédelmi Hivatalának augusztus 9-én kiadott közleményében. Az illeték minden olyan utazót érint, aki a Visa Waiver Program keretében látogatja meg az országot. Azoknak az utasoknak, akik már rendelkeznek USA vízummal, vagy jóváhagyott ESTA regisztrációval, nem kell fizetniük. Egy újabb kérelem benyújtásakor (az ESTA engedély két évig érvényes) azonban már rájuk is vonatkozni fog a fizetési kötelezettség.

Az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége emlékeztetni kívánja az utazókat, hogy a Visa Waiver Program keretében beutazni kívánók számára szükséges az ESTA kitöltése. Azt javasolják, hogy ezt legalább 72 órával az utazás előtt tegyék meg. A kitöltendő felületet az utasok a nagykövetség honlapjáról érhetik el.

forrás: www.napigazdasag.hu