Tel.: 06 1 371 21 91 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Utasbiztosítás: kabáthoz a gombot
2010. július 30.

Az utasbiztosítások szolgáltatásaiban akár húszszoros is lehet a különbség, miközben a napi díjban csak pár száz forintos a differencia - olvasható a biztositas.hu internetes MTI-hez eljuttatott biztosítási felmérésében.

A legfontosabb - és általában azonos feltételű - orvosi költségek esetében például akad olyan biztosító, amely mindössze 2 millió forintig térít, míg mások 100 millió forintig - vagy éppen limit nélkül - vállalják az orvosi költségek megtérítését.
A poggyászkároknál a legkisebb térítés 60 ezer forint, de lehet olyan biztosítót is találni, amely 600 ezer forintig állja az ilyen károkat. Hasonlóan jelentős különbség mutatkozik a Nyugat-Európában igen borsos fogászati ellátás esetében is, ezen a téren a térítési díjak 15 ezer forinttól 130 ezer forintig terjednek.
A Magyar Turizmus Zrt. statisztikái szerint a magyar lakosság külföldi utazásra átlagosan 204 ezer forintot költ, ehhez képest a jellemzően utazási irodában kötött biztosítások átlagára egy hétre 9.503 forintot ér el. Az interneten kötött - több biztosító ajánlatából kiválasztott - utasbiztosítások átlagdíja nem éri el a 4 ezer forintot sem. Az alkusz előzetes adatai szerint a külföldre utazók idén 300 ezer utasbiztosítást kötnek az interneten, ez 64 százalékos növekedés a múlt évihez képest.

Horváth Péter, a QBE Insurance (Europe Limited Magyarországi Fióktelepének utasbiztosítási értékesítési igazgatója kérdésünkre elmondta: a biztosítás kiválasztásánál minden esetben az adott desztináció adottságai alapján érdemes dönteni, az egyes országok között jelentős különbségek lehetnek például az egészségügyi ellátás költségeit illetően. Egy afrikai országban például lényegesen olcsóbb a kórházi ellátás, mint Nyugat-Európában, igaz, itt mindenképpen érdemes magánkórházba menni. Az USA rendkívül drága, nem ritka egy beavatkozásnál a több tízezer dolláros számla sem. A hazaszállítás pedig 16-25 ezer euróba is belekerülhet.

Azt is érdemes átgondolni, hogy a vinni tervezett poggyász milyen értékű, s például hány átszállás lesz, mekkora az esély az elvesztésére.
Azaz, az ár mellett számít az úti cél, a szálláshely típusa, a tartózkodás időtartama, az átszállások száma, az adott ország kockázati (betegségek, közbiztonság) besorolása is.

forrás: www.turizmuspanorama.hu

last minute ajánlatok
ünnepi ajánlatok
Valutaváltó
EUR euró
HUF forint
Üzemanyagárak
Budapest
bármelyik ker.
95
Iránytű
europe asia australia australia africa north_america south_america antartica EURÓPA ÁZSIA AFRIKA ÉSZAK-AMERIKA DÉL-AMERIKA AUSZTRÁLIA ÉS ÓCEÁNIA ANTARKTISZ
Hasznos információk
Útiokmányok Pénzügyek Utazás előtt... Biztosítás Kommunikáció Utazás gépkocsival Utazás repülővel Utazás vonattal
Utazók sarka
Útitárs kereső Fórum Repülőjegy börze Útifotó 2000
magazin
NagyUtazás.hu
Több, mint 50 megbízható utazásszervező kínálata egy helyen.
Kiemelt partnereink: