Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Csúszik az Álomsziget?
2010. július 07.

Eredetileg 2012-re ígérték, ám a jelenlegi állás szerint kevés az esélye annak, hogy az Óbudai-szigetre tervezett megaberuházás, a mintegy 1,5 milliárd euróra taksált Álomsziget-projekt határidőre elkészüljön. Egy ideig úgy tűnt, hogy az országba tervezett három gigantikus szórakoztató komplexum közül a budapesti áll legközelebb a megvalósuláshoz.

A Plaza Centers csoporthoz tartozó fejlesztő nagyszabású terveiben 35 ezer négyzetméter beépítésével kalkulált. Többek közt 2600 négy- és ötcsillagos szállodai szobát, 3500 fős konferencia-központot, a Soho stílusában épülő szórakoztatónegyedet képzelt el a szigetre, üzletekkel, színházakat, múzeumot, mélygarázst, éttermeket és a vízi adottságokat kihasználva 300 hajó kikötését lehetővé tévő mólót, valamint nagy sétahajók számára is alkalmas kikötőt építene. A fejlesztő bőkezűen bánt a közcélú fejlesztések terveivel is.
Az időközben az ókori romok, a Hadrianus-palota feltárásába belefeledkezett fejlesztő szeptember vége előtt amúgy sem indíthatná el az építési engedélyezést, mivel a projekt számára kiadott környezetvédelmi engedélyeket civil környezetvédők az év elején megtámadták, és a tárgyalássorozat eredményeként a Fővárosi Bíróság május végi határozatában szeptember 23-ára halasztotta a folytatást - tudta meg a Napi Gazdaság.
A projekt állásával kapcsolatosan az Álom Sziget 2004 Kft. ügyvezetője, Shmuel Sammy Smucha szűkszavúan elmondta, hogy az engedélyeztetés a bürokrácia miatt halad nagyon lassan, a törvény által előírt környezetvédelmi hatásvizsgálatokat pedig elvégezték. Eddig nagyon sok pénzt fektettek a fejlesztésbe, de ennek összegét nem közlik, és a projekt kevesebb mint fele azért került az MKB Bank tulajdonába, mert azt a pénzintézet jó befektetésnek tartja.
Az MKB Bank arról tájékoztatta a lapot, hogy az Álomsziget-projekt megvalósítása az Álom Sziget 2004 Kft. kezében van. A nyilvánosan is elérhető cégbírósági információk alapján a cégnek 86,66 százalékos tulajdonosa az Ercorner Kft., amelynek az MKB Bank Zrt. és a Plaza Centers N.V. 50-50 százalékos tulajdonosa. Ezen a cégen keresztül rendelkezik csupán közvetett tulajdonnal az MKB Bank az Álom Sziget 2004 Kft.-ben. (Napi Gazdaság)

forrás: www.turizmuspanorama.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Magyarország