Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Rekordszámú múzeumban éjszakázhatunk az idén
2010. június 16.

A hagyományokhoz híven idén is megrendezik több száz programmal a Múzeumok éjszakáját június 19-én, szombaton - jelentették be kedden az Iparművészeti Múzeumban megtartott sajtótájékoztatón.

Az ország új kormányzatának célja a magyar múzeumi rendszer értékeit megőrizni, továbbfejleszteni, szervesen bekapcsolni ezeket az élő kultúrába és a célokhoz új finanszírozási rendszert, új jogszabályi környezetet teremteni - mondta Szőcs Géza a sajtótájékoztatón.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Kulturális Államtitkárságának államtitkára ígéretet tett arra, hogy fejlesztési programokat fognak indítani, és megerősítik a jelenleg is működő közgyűjteményi pályázati rendszert. Az Iparművészeti Múzeum főigazgatója, Renner Zsuzsanna tájékoztatójában kiemelte, hogy a hét végén a múzeumi szakma legnagyobb rendezvénye zajlik majd, amelynek legfőbb célja, hogy akik ezen az éjszakán ellátogatnák az ország múzeumaiba, azok rendszeres látogatók is legyenek.

A múzeumokban szombaton eltérő időben kezdődhetnek a programok, de 18 és 24 óra között minden helyszínen lesznek események. A fővárosban egységes karszalagbelépővel látogathatók a rendezvények (felnőtteknek 1300, gyermekeknek 600 forint, hat éves kor alatt ingyenes). Ugyanakkor a karszalaggal este 6 és éjjel három óráig ingyen látogathatnak meg minden olyan múzeumot, amely csatlakozott a Múzeumok éjszakájának rendezvényeihez. Múzeumbuszok járnak majd négy különböző útvonalon, és a BKV bármely menetrendszerinti járatárra ingyen felszállhatnak azok, akik megvették a karszalagot.

A számtalan programot lehetetlen felsorolni, az idén rekord dől meg, Budapesten 84, vidéken pedig 191 helyszínt kereshetnek fel az érdeklődők. Részletes program a Pesti Est külön ingyenes mellékletében, és a www.muzeumokejszakaja.hu linken.

forrás: www.turizmusonline.hu