Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Sóska és szalonna fagylalt Magyarország legjobb 10 étterméből
2010. június 07.

A Dining Guide 2010-ben már hatodik alkalommal hirdeti meg az Év Étterme címért zajló versenyt. Június 3-án az Aranyszarvas étterem teraszán jelentették be, mely helyek kerültek a TOP 10-be.

A zsűri először tízre szűkítette le a díjra esélyes éttermek listáját, majd az év végéig, a TOP10 étterem többszöri tesztelése után hozza meg döntését. Az eseményen a legjobbak közé került éttermek fagylalt különlegességeikkel mutatkoztak be a sajtó és a zsűri képviselőinek. A meghökkentő, mégis finom kreációk közt olyan különleges alapanyagok is előfordultak, mit a szalonna, a sóska, a dohány vagy a popcorn, amelyekkel fagylalt formában ritkán találkozni.

2010. TOP10 étterme és a bemutatott fagylaltok:
 
  • Alabárdos - kapros túró fagylalt
  • Aranyszarvas - datolya fagylalt
  • Babel Delicate - popcorn fagylalt
  • Bock Bisztró - dohány és szalonna fagylalt
  • Chaetau Visz - sóska fagylalt kamilla habbal
  • Costes - piquillo paprika fagylalt
  • Csalogány 26 - curry fagylalt
  • Fausto's
  • Kistücsök - bodza fagylalt
  • Onyx - csokoládé és rebarbara fagylalt


A zsűri még májusban, a Budakeszi úti Ybl villában rendezett találkozón szavazott arról, hogy idén kik kerülhetnek a legjobbak közé. A tízes listán szereplő éttermeket a második körben egytől tízig terjedő skálán értékelik. Az év végéig tartó tesztelések során a nemzetközi éttermi választékot is jól ismerő ínyencek általános gasztronómiai és fogyasztói szempontok szerint vizsgálódnak. Ezek alapján választják ki az év hátralévő részében a Gösser Bock - Dining Guide díj nyertesét, az Év Éttermét. A zsűri idén majd kétszeresére, 61 fősre bővült, számos blogger és gasztronómiai újságíró bevonásával így végső ítéletük is megalapozottabb lehet.

Idén a zsűri öt póttagot is választott. Ha év közben a TOP10 étterem valamelyike bezár, vagy eddig ismeretlen séfet szerződtet, a póttagok közül kerül be a tízes csapatba egy, így esélyessé válik az Év Étterme címre is. 2010-es év póttagjai a 67 étterem (Székesfehérvár), Arany Kaviár, Arcade Bistro, Enoteca Corso (Pécs), és az Alpár utcai Olimpia.

A zsűri elnöke, Wiszkidenszky András azt is bejelentette, hogy a Dining Guide a Gösser Bockkal karöltve pályázatot hirdet, amelynek célja a legjobb sörrel készülő ételek és receptjeik megismerése és bemutatása.

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Magyarország