Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Sárkányhajósok csapnak össze Fadd-Domboriban
2010. május 26.

Negyedik alkalommal kerül megrendezésre Fadd-Domboriban a Sárkányhajó Fesztivál.

A Dragon Aktív Kft. a Magyar Sárkányhajó Szövetség szakmai támogatásával és további közreműködők segítségével rendezi meg Fadd - Domboriban, 2010. június 4-6. között a IV. Fadd-Dombori Sárkányhajó Fesztivált és egyben a VIII. Magyar Sárkányhajó Bajnokságot.

A szervezők célja az eseménnyel, hogy a Tolna-megye kedvelt üdülőterületére ismét ráirányítsa a figyelmet egy látványos, sok embert mozgató sportág bemutatásával. Az öt fesztiválból álló országos kör második állomása lesz Fadd-Dombori rég elfelejtett kajak-kenu pályája.

A környék településeinek diákjai (Fadd, Tolna, Bogyiszló) - a hivatalos versenyt megelőző napon - pénteken ismerkedhetnek meg a sportággal. A rendezők számítanak a környező települések polgáraira, vállalati csapataira diákokra, sportolók és baráti társaságok részvételére, de az esemény országos meghirdetésre is kerül.

A sárkányhajó egy 12,5 méter hosszú, 115 cm széles kenu típusú hajó, amelynek az elejét egy színes sárkányfej, a végét egy sárkányfarok díszít. A hajóban 16-18 lapátos ül, és egy-egy rövid kenulapáttal, a hajó orrában ülő dobos adta ütemre evez. A hajó végében egy kormányos áll és egy több mint 3 méter hosszú kormánylapáttal tartja egyenesben a hajót. A sportág Kínából származik.

forrás: MTI

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Magyarország