Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Megkóstolható a Titanic utasainak utolsó vacsorája
2010. április 09.

Titanic-menüvel szolgál egy étterem Belfast külvárosában található étterem. Természetesen nem a fedélközi utasok étkeivel, hanem az első osztályon utazók utolsó vacsorájával.

Az étterem az észak-írországi Holywoodban található. Belfast amúgy egész ünnepségsorozattal emlékezik meg a Titanic katasztrófájáról, mivel ezer szállal kötődik hozzá: a hajó ebből a városból indult első és utolsó útjára. Az elsüllyedhetetlennek kikiáltott hatalmas luxushajó 1912. április 14-én éjjel jéghegynek ütközött, és pár órán belül elsüllyedt. Fedélzetén 2223 ember volt, 1517-en a tengerbe vesztek. Közülük jópárnak az utolsó vacsorája 13 fogásos volt, de Conor McLelland több mint elegendőnek talál belőle 9 fogást, "csak" ennyit kínál vendégeinek.

A szakács azután kezdett foglalkozni a menüvel, hogy rábukkant egy titanicos receptkönyvre. "Akkoriban a desszert előtt hideg és meleg pástétomot szolgáltak fel, ami ma elég furcsának tűnik" - idézte a szakácsot a BBC brit sajtóorgánum. McLelland előételként rákkal és kaviárral megrakott apró szendvicseket kínál, majd Bushmills whiskeyvel ízesített árpakrémleves következik - mivel ebből az italból bizonyíthatóan sokat szállított a luxushajó. A főételek sorát lazac nyitja, aztán hirtelen sült vesepecsenye, melyet fűszeres őszibarack követ - emelte ki a séf, aki feleségével működteti az éttermet. A pár akkor kezdett el érdeklődni a tragikus sorsú hajó iránt, amikor néhány évvel ezelőtt egy, a Titanicot ábrázoló festményre bukkantak, amelyet valószínűleg az étterem hátsóudvarában festett a művész. (MTI)

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Belfast
Nagy-Britannia