Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Buttler Ház: megújult Eger egyik turisztikai érdekessége
2010. március 18.

Megújult a Buttler Ház az egri belvárosban. Ez a régen várt beruházás a belváros rekonstrukciójához is hozzájárult - hangzott el a pénteki átadási ünnepségen.

Az eseményen bejelentették, hogy az épületbe költözik a Nemzeti Közlekedési Hatóság, az Európai Információs Pont, a földszint pedig a turizmust szolgálja, ahol kiállítótermet alakítottak ki. A Heves Megyei Önkormányzat 417 millió forintot fizetett az előző tulajdonosnak az épület megvásárlásáért. Ez az összeg az ingatlan vételára mellett a teljes felújítási költséget is tartalmazta.

A korábbi elhanyagolt az épület seb volt Eger szívében, amely mára begyógyult - mondta Papp István a kivitelezést végző Nívóbert Kft. ügyvezető igazgatója. Nem volt könnyű feladat ennek a műemléképületnek a felújítása, mert a szigorú előírások alapján ötvözni kellett a korszerűséget a hitelességgel. A kivitelező és a megyei önkormányzat is úgy látja: ez a munka sikerült.

Az épületet az 1600-as években emelték, többször átépítették és a mai alakját az 1700-as években nyerte el. Március 14-én a megyei önkormányzat megrendezte a Buttler-ház napját, amelyen az érdeklődő turistákat is szeretettel fogadták.

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Eger
Magyarország