Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Virágzik az orchideaturizmus
2010. március 18.

Főleg Németországból, Hollandiából, Dániából, Lengyelországból, Csehországból, Szlovákiából érkeznek orchidearajongók a március 19-21. között a Papp László Budapest Sportarénában rendezett Orchidea és Broméliakiállításra, amelyet a Gardenexpo-val karöltve rendeznek. A hobbituristák egyik legelszántabb, szenvedélyes csoportját alkotják a hétvégén Budapestre érkezők.

E gyönyörű növény megszállott rajongói a világ minden tájára rendszeresen elzarándokolnak, hogy megcsodálják a kollégák legújabb Phalaeonopsis, Cymbidium vagy Cattleya nemesítéseit.

Az idei seregszemle vezető növénye a hazai flóra egyik különleges képviselője, a boldogasszony papucsa lesz – tájékoztatta a tudósítót Pálmai Ildikó, a Magyar Orchidea Társaság sajtóreferense. Őshonos – szigorúan védett – virágaink közül ez a legszebb, legfeltűnőbb. Latin neve a Cypripedium calceolus, de hívják rigópohárnak is ezt a szigorúan védett ritkaságot.

A 40 kiállító között olyanokat is találunk, akiktől tanácsok kérhetünk az orchideák és broméliafélék tartásához, gondozásához. A szusszanni vágyók lepihenhetnek a színpad előtt, a gyerekek pedig játszóházban üthetik el az időt.

Az idén először megrendezett kert-verseny során a legújabb trendekkel is alaposan megismerkedhetnek a belföldi és külföldi látogatók.

forrás: www.turizmuspanorama.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Magyarország