Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Toalett csak nőknek egy japán légitársaságnál
2010. február 25.

Csak nők által használható mellékhelyiséggel kedveskedik női utasainak az ANA japán légitársaság; az újítást márciustól állítják az utazóközönség szolgálatába a nemzetközi járatokon.

A légitársaság ezzel a nők egyik nagy kívánságát teljesíti, amelyre egy közvélemény-kutatás segítségével derült fény. Azt vizsgálták, melyek a járatválasztást befolyásoló legfontosabb kritériumok - a mellékhelyiség kérdése második helyen végzett az édesség minősége mögött. Az ANA szóvivője elmondta, hogy a legtöbb nő kellemetlenül és siettetve érzi magát, ha a toalett ajtajában egy férfi vár rá. A külön női WC-k alkalmazásának hátterében tehát nem higiéniai okok állnak: nem erősítik meg azt az előítéletet, miszerint a férfiak nem olyan tisztán hagyják ott maguk után a mellékhelyiséget, mint a nők. "Csupán a nők jó közérzetéről van szó" - hangsúlyozta a szóvivő.

Ugyancsak az ANA volt az a légitársaság aki felvállalta, hogy felhívja utasaik figyelmét, hogy amennyiben még a repülőgépre való beszállás előtt végzik el dolgukat, segítik, hogy az alacsonyabb felszálló súly miatt kevesebb CO kibocsátást sikerüljön elérni csökkentve ezzel a globális felmelegedés hatásait.(MTI)

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Japán