Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Megszületik a világ legnagyobb légitársasága
2010. január 07.

Az Egyesült Államok kormánya hivatalosan is jóváhagyta a két amerikai légitársaság, a Delta és a Northwest összeolvadását. A fúzió az év első felében lezajlik, és a két légifuvarozó közös kód alatt repül majd.

A Northwest tavasszal tehát megszűnik mint önálló légiszállító, beleolvad a Deltába légitársaságba, amelynek vezérei azt remélik, hogy a szoros együttműködéssel több milliárd dollárt tudnak megspórolni.

De mit jelent mindez az utasok számára? A szakemberek négy hosszútávú hatással számolnak. Ezek egyike, hogy várhatóan emelkednek a viteldíjak, ami minden piacon törvényszerű, ahol az egyik szereplő kihullásával mérséklődik a verseny. Főleg a rövidtávú, regionális járatok esetében várható drágulás. Emellett járatritkításokkal és a gépek zsúfoltságával is számolni kell, kevesebb tér, alacsonyabb komfort áll majd rendelkezésére az utasoknak. Egy járat törlése pedig már komolyabb fennakadásokat okozhat, a szűkösebb kínálat miatt. Az összeolvadásnak azonban előnyei is lesznek, a két társaság több közvetlen járatot indít majd, és az utasok hosszú utazásokat tehetnek anélkül, hogy más légitársaság járatára kéne, hogy váltsanak. A szakértők szerint az összeolvadás utáni időszak hozhat átmeneti nehézségeket, hosszútávon azonban magasabb színvonalú szolgáltatásokat tud nyújtani a két légicég, amelyek azt kommunikálják, hogy az összeolvadás minimális hatással lesz az utasokra.

Egyelőre az utasok még a két légitársaság saját honlapjain, a delta.com és a nwa.com-on tudnak repülőjegyet foglalni, addig, amíg 2010 első negyedévében minden járat a Delta üzemelése alá kerül és a Delta brand fut majd tovább a repterek check-in pultjainál is. A két légitársaság két törzsutasprogramja helyett egy lesz majd.

forrás: www.turizmusonline.hu