Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

A tíz legzsebtolvajabb város
2009. december 10.

Nemrég hozta nyilvánosságra TripAdvisor a tíz, zsebtolvajok által legkedveltebb város listáját. Megnyugodhatunk, hazai helyszín, Budapestet is beleértve, nem szerepel köztük.

Zsebtolvajok, szól a jelentés, mindehol előfordulnak. Persze nagy arányban ott, ahol tömött, vagy kevésbé tömött erszényű turisták is jelentős számban bóklásznak.

A lista első helyezettje Barcelona, azon belül a forgalmas Las Ramblas. Itt a TripAdvisor szerint a zsebtolvajlásból olyan szinten sportot űznek, mint a labdarúgásból.

A második helyen az Örök Város, Róma követi a katalán világvárost. Különösen a Trevi-kút és a Pantheon környéke számít veszélyesnek.

Harmadik helyen az Arany Prága szégyenkezhet. A TripAdvisor javaslata szerint, mielőtt egy szép felvételt készítenénk a Károly-hídon állva a Hradzsinról, győződjünk meg arról, hogy fényképezőnket biztosan rögzítettük ruházatunkhoz.

Negyedik befutó az örökké nyüzsgő Madrid. Itt - mondja a TripAdvisor - a szűk utcákban kell különösen figyelmesnek lenniük a turistáknak, főképp, ha egy autó hajt végig az utcán, és emiatt a falhoz kényszerül húzódni az ember.

Ötödik: Párizs. Óvakodjon a metrón!

A mezőny második felét Firenze vezeti. Vigyázat! A reneszánsz csodákon ámulva a zsebesek hamar könnyíthetnek a turista össztömegén a buksza és a fényképező elemelésével.

A messzi Buenos Aires nyerte el a hetedik helyet. Evita után szabadon: Ne sírj a tárcádért Argentínában! A TripAdvisor szerint óvatosan a barátságosnak tűnő, ismeretlen helyiekkel.

A nyolcadik helyen visszatérünk Európába, Amszterdamba. Itt a város szépsége könnyen elaltatja az ember éberségét, és kész a baj.

Kilenc: Athén. Ésszel csodáljuk az Akropoliszt!

És végül a sort a vietnami Hanoi zárja, ahol az óváros nem csupán a turisták számára vonzó.

forrás: www.turizmusonline.hu